RELAAS VAN DE A’S (8) - Jelle Eijzenga Fysiotherapie

RELAAS VAN DE A’S (8)

Door Ellen Eijzenga

okt 04
Warming up shirts A-selectie SC Berlikum

GATENKAAS

Vandaag hadden de A’s een thuiswedstrijd tegen de A2 van SC Stiens.

In de beker hadden beide teams elkaar ook al getroffen, en toen hadden onze A’s een regelmatige 6-0 overwinning geboekt. Of het nu aan het tijdstip van de dag (12.30 uur) lag, of aan een geringe onderschatting van de tegenstander, feit was wel dat er wat plichtmatig werd gevoetbald in de eerste helft. Er zat een soort van ‘het-komt-wel-goed-mentaliteit’ in het spel van onze mannen. En het kwam ook wel goed, want in de eerste helft werd er gemakkelijk 4 keer gescoord, maar we kregen ook heel gemakkelijk 2 tegendoelpunten om de oren. Wanneer Stiens iets preciezer was geweest in de afwerking hadden dat er ook nog wel 1 of 2 meer kunnen zijn.

In de rust heeft trainer Hendrik Fennema (De BAAS van de A’s) dat even heel duidelijk gemaakt. Resultaat was dat er in de tweede helft veel geconcentreerder werd verdedigd. Omdat het middenveld er lustig op los bleef strooien met mooie passes en steekballetjes, konden de voorwaartsen van Berlikum telkens in stelling worden gebracht.

Zo werd de verdediging van Stiens een GATENKAAS voor de A’s. het resulteerde uiteindelijk in een 9-2 overwinning. Was vorige week Remco Dijkstra nog wat onwennig als invaller in de spits, vandaag mocht hij als basisspeler beginnen. En Remco betaalde het vertrouwen van de trainer terug met vier prachtige goals, waarbij m.n. de laatste als een soort scrimmage-lob van hoge kwaliteit was. En ja, dan mag je wel even naar de trouwe supporters langs de zijlijn lopen om het feestje te vieren.

We hebben nu 12 punten uit 5 wedstrijden, met een prima doelsaldo. We kunnen rustig achteroverleunend kijken wat de tegenstanders er vandaag van gebakken hebben.