RELAAS VAN DE AAS (15) - Jelle Eijzenga Fysiotherapie

RELAAS VAN DE AAS (15)

Door Ellen Eijzenga

nov 22

 

Alle BEETJES helpen.

Toen het trouwe supporterslegioen van de A’s zich vanmiddag half drie meldde op het sportpark van Franeker, schrokken we wel even toen we een blik wierpen op zowel de dug out, de zijlijn en in het veld.

In de dug out géén leider Rinze Stellingwerf. Rinze is vrijdagochtend geopereerd aan zijn knie, en de A’s wensen hem een voorspoedige revalidatie toe. We hebben  voor de operatie nog even contact gezocht met de opererend specialist in het MCL. Het is beter om Rinze donderdagavond al op te nemen, want de kans bestaat dat hij te laat of helemaal niet komt. Het MCL heeft dit goed bedoelde advies ter harte genomen, en Rinze inderdaad donderdagavond opgenomen. De kaart met zomerse muziek is onderweg. Gelukkig was Henk Born bereid om het leiderschap weer even over te nemen.

Door verschillende omstandigheden konden een aantal A’s vandaag niet spelen, en dus moest er worden geïmproviseerd. In de goal stond Arno Sjoerdsma; met de lengte van Arno had de sponsor geen rekening gehouden (“Het was maar een elletje”), vandaar dat hij zijn eigen keepershirt aan had. Na afloop vertelde Arno dat hij voor het eerst sinds twee jaar zijn doel weer eens schoon had gehouden. Meedoen met de A’s verhoogt dus het zelfvertrouwen. Langs de zijlijn ook geen Jos. Om de een of andere duistere reden was hij niet aanwezig. Gelukkig is daar altijd nog Gerrit Dijkstra; hij verwisselde het vlaggen bij de dames voor het vlaggen bij de A’s. Deze keuze moet voor Gerrit wel een dilemma zijn geweest.

Op de bank zaten nog Roel Pieter de Jong en Hein Joostema,  twee B’s die hun debuut mochten maken. Samen met de vier B’s die wekelijks meespelen met de A’s werd het totaal op 6 spelers gebracht. Met recht kun je dan zeggen: “Alle BEETJES helpen.”

De wedstrijd zelf was zo’n typische wedstrijd waarbij je eigenlijk niets hebt te winnen en alles te verliezen. Hendrik gaf de mannen dan ook het advies mee, om vooral achterin niets weg te geven, dan komen de goals aan de andere zijde vanzelf. Dit gebeurde dan ook want de A’s luisteren goed naar Hendrik. Van achteruit werd sober gevoetbald en werden geen fouten gemaakt. Dit is een compliment aan de hele verdediging.

Binnen 5 minuten had Wessel de bal al in het kruis gejaagd, waardoor het een leuke middag dreigde te worden. Niets was echter minder waar. Het vizier stond niet op scherp tot een kwartier in de tweede helft, en zolang het maar 0-1 is, is de tegenstander niet kansloos. Maar toen ging het opeens snel. Eerst was het Ruben die de keeper omspeelde en 0-2 maakte. De derde goal was in al zijn eenvoud van grote klasse. Jisse stoomt op naar het middenveld, via de een-twee combinatie met Ruben krijgt hij de bal terug, en speelt hem met een beweging in de diepte waar Roelof vlak voor de achterlijn een hele mooie strakke lage voorzet geeft  die bij de eerste paal door Sander werd ingetikt. Het slotakkoord was voor André die met een pegel van 35 meter de bal ineens in de goal schoot. Daarna deed André nog een aantal pogingen om vanuit alle hoeken en standen te scoren, dit tot ongenoegen van zijn vader. We horen nog wel even van André wat voor conversatie dit ’s avonds tijdens het eten van de spaghetti heeft opgeleverd.  Een 0-4 overwinning derhalve.

Volgende week een thuiswedstrijd tegen WZS Boso Sneek om 11.00 uur.