RELAAS VAN DE AAS 2.12 Sc. Berlikum A1 - Feanstars A1 14 november 2015 - Jelle Eijzenga Fysiotherapie

RELAAS VAN DE AAS 2.12 Sc. Berlikum A1 – Feanstars A1 14 november 2015

Door Ellen Eijzenga

nov 16

(ON)TERECHT

Als je voetbalt kun je winnen, verliezen of gelijkspelen, en dat kan dan terecht of onterecht zijn. In de eerste wedstrijd tegen Leovardia verloren we onterecht in de 98ste minuut, tegen Gorredijk speelden we onterecht gelijk, tegen Akkrum wonnen we terecht en tegen Oosterwolde wonnen we weer onterecht. De laatste twee wedstrijden tegen Marum uit en de Feanstars uit Surhuisterveen thuis verloren we terecht. Vooral de laatste wedstrijd tegen de Feanstars was wel wat ontluisterend. Het leek nog wel aardig te beginnen, de eerste 5 minuten was er dreiging met een paar corners, daarna was de koek eigenlijk wel op.

Nadat de Feanstars op 0-1 waren gekomen werd er door de Aas een niet te missen kans gemist, en bij een 2-0 achterstand werd er nog een keer onterecht voor buitenspel gevlagd. Samen met de supporters Annie en Cornelis stonden wij op een lijn, en moesten constateren dat de vlagger verkeerd zat. Hij gaf het overigens zalf ook toe dat hij te vroeg vlagde. Maar deze vlagger vlagde dan ook als een scheidsrechter; hij vlagde voor overtredingen op de andere kant van het veld, en volgens ons is daar een scheidsrechter voor ingehuurd. De scheidsrechter negeerde deze vlagsignalen overigens terecht. De ruststand van 0-4 was terecht voor de Feanstars, maar de penalty was weer onterecht.

De tweede helft was een getrouwe kopie van de eerste helft, het begin leek wel weer aardig, maar daarna liepen de Feanstars uit naar een terechte 0-8 overwinning. Dit was wel een blamage voor de AAS. Na het goede begin van de competitie zit momenteel de sleet er een beetje in. Het is nu aan trainer Ronald om onze mannen weer op scherp te krijgen. Er wordt aan gedacht om het systeem een beetje aan te passen. Hier kunnen natuurlijk nog geen mededelingen over gedaan worden, want het Relaas van de AAS zou zomaar gelezen kunnen worden door onze volgende tegenstander uit Kollum. Wij moeten ze maar zoveel mogelijk zand in de ogen gooien om te voorkomen dat zij nog meer zout in onze wonden gaan strooien.

Mannen!! Volgende week een revanche voor twee slechte wedstrijden.

1(4)