RELAAS VAN DE AAS 2.2 Bekerwedstrijd Minnertsga A1 - Sc Berlikum A1 winst 3 - 9 - Jelle Eijzenga Fysiotherapie

RELAAS VAN DE AAS 2.2 Bekerwedstrijd Minnertsga A1 – Sc Berlikum A1 winst 3 – 9

Door Ellen Eijzenga

aug 29

DE DERBY VAN DE MIEDEN

Sportwedstrijden en zeker voetbalwedstrijden tegen Minnertsga zijn altijd beladen, zeker van de kant van Berlikum. Minnertsga heeft van oudsher iets meer een derby-gevoel bij AVC, maar de vele derby’s die worden uitgevochten bij de jeugd zijn altijd krakers.

Vandaag moesten de Aas in het nog prille seizoen de eerste derby spelen voor de beker. Vorig jaar wonnen beide elftallen hun eigen thuiswedstrijd, en dus waren de verwachtingen hoog gespannen. In het hol van de leeuw eindigde deze wedstrijd voor Minnertsga echter in een deceptie. De eerste 10 minuten leek het allemaal nog wel aardig en had Minnertsga zomaar voor kunnen komen, maar gaandeweg de eerste helft was het toch Berlikum dat de vele kansen voor beide doelen beter wist te benutten, waardoor de ruststand 2-4 werd. De tweede helft leek meer op een schiettent; binnen 5 minuten waren er al weer vier kansen. Omdat Berlikum de kansen steeds beter ging benutten, en Minnertsga lange tijd niet in de buurt van onze goalie Corné kwam, liep Berlikum uit naar een 2-9 staand. Graag had trainer Ronald gezien dat de dubbele cijfers op het bord zouden komen, maar uiteindelijk werd de eindstand bepaald op 3-9. Een eclatante en duidelijke overwinning voor onze mannen.
Als de komende week ook de laatste wedstrijd voor de beker tegen Be Quick uit Dokkum kan worden gewonnen, gaan onze mannen wederom naar de knock out fase van de beker.

Wat echter veel belangrijker is, is dat onze nieuwe spelers moeiteloos worden ingepast in het team van de AAS.
Roel Pieter heerst als een vorst achterin, Rutger lijkt een stofzuiger en rustpunt op het middenveld, en onze Canadese aanwinst Sjoerd kan zowel op de linker- als de rechterflank voor prachtige acties zorgen. Neem daarbij Thomas die op de flanken ook regelmatig snelheidsovertredingen maakt (30 kilometer is het maximum binnen de bebouwde kom), en jullie kunnen begrijpen dat zowel trainer Ronald als de supporters reikhalzend uitkijken naar de start van de competitie volgende week. Er is nog veel werk aan de winkel zegt trainer Ronald, maar de start is veelbelovend.