RELAAS VAN DE AAS 2.3 Sc Berlikum - Frisia 05-09-2015 - Jelle Eijzenga Fysiotherapie

RELAAS VAN DE AAS 2.3 Sc Berlikum – Frisia 05-09-2015

Door Ellen Eijzenga

sep 05

IT BERLTSUMER KERTIERKE

Het is de rechtgeaarde voetballiefhebber bekend dat zij in Den Haag een Haags kwartiertje hebben. Vlak voordat de 75ste minuut aanbreekt dan jankt er een vreselijke sirene door het stadion van ADO Den Haag, wat het teken voor de Hagenezen is om met het laatste kwartiertje te beginnen. De mouwen worden nog een keer opgestroopt, en de tegenstander weet dat het dan een kwestie van overleven is, want het kan nog flink stormen langs de Haagse kust.

Soms lijkt het er wel eens op dat de AAS van Berltsum ook een kwartiertje hebben, waarin ze opeens goed gaan voetballen en een paar goals maken. Het probleem in Berltsum is alleen dat je van te voren nooit weet wanneer dat kwartiertje komt. Als toeschouwer langs de lijn denk je soms, bij het begin van een wedstrijd wel eens of de mannen al wakker zijn, of je denkt in de tweede helft, wat doen we hier eigenlijk nog. Misschien is het ook een idee om een joelende sirene in Berltsum aan te schaffen. De bediener van de sirene is dan degene die bepaalt wanneer het kwartiertje gaat beginnen. Zowel de spelers de toeschouwers als ook de tegenstander weet dan, dat het dan in het volgende kwartiertje gaat gebeuren.

De afgelopen week moesten er twee wedstrijden worden gevoetbald. Afgelopen dinsdag was er de derde poulewedstrijd voor de beker tegen Be Quick uit Dokkum. De mannen dachten, laten wij eens direct met ons kwartiertje beginnen, hetgeen resulteerde in een 4-0 voorsprong na een kwartier. De heren dachten dat de wedstrijd toen wel gespeeld was, wat natuurlijk ook zo is, maar je kunt dan altijd nog het publiek vermaken. De eindstand werd uiteindelijk 5-1, wat betekent dat onze mannen met 9 uit 3 en een doelsaldo van 20-7 glorieus de poulefase hebben overleefd. Nu gaat het echte werk beginnen in de Knock Out fase. We weten nog van vorig jaar dat dit fantastische wedstrijden kunnen zijn.

Vanochtend was er dan de eerste thuiswedstrijd voor de competitie tegen Frisia A3. Onze mannen dachten dat ze eens niet direct met het kwartiertje moesten beginnen, want dan is de spanning direct uit de wedstrijd. Maar dit betekent niet dat je zo sloom moet beginnen dat je na een kwartier met 0-2 achter staat. De mannen waren toen wel direct gewekt uit hun slaap, want in het laatste kwartiertje voor de rust werd de achterstand omgebogen in een 4-2 voorsprong. De tweede helft kabbelde vervolgens drie kwartiertjes in alle gezapigheid voort. O ja, er werd onderweg nog wel twee keer gescoord, waardoor de eindstand op 6-2 kwam. Op zich een goed resultaat, maar mannen; een voetbalwedstrijd bestaat uit 6 kwartiertjes. Zullen we afspreken dat jullie 5 kwartiertjes goed gaan voetballen en dan een kwartiertje uitstekend. Misschien is er een erelid of een ere-toeschouwer die een gillende sirene aan wil schaffen, zodat we weten wanneer dit kwartiertje gaat beginnen.