RELAAS VAN DE AAS 2.5 Wedstrijdverslag Leovardia Leeuwarden A1 - Sc Berlikum A1 - Jelle Eijzenga Fysiotherapie

RELAAS VAN DE AAS 2.5 Wedstrijdverslag Leovardia Leeuwarden A1 – Sc Berlikum A1

Door Ellen Eijzenga

sep 23

Trots als een PAUW

Het afgelopen jaar hebben onze AAS een prima seizoen gedraaid in de tweede klas, wat uiteindelijk resulteerde in een prima derde plaats, achter twee ploegen met dispenstatiespelers. Dit was reden voor het bestuur om een promotie naar de eerste klas aan te vragen. Helaas werd dit verzoek niet gehonoreerd. Daarom moesten onze mannen weer in de tweede klas voetballen, na drie monsteroverwinningen in de beker en twee overwinningen in de competitie deed de mogelijkheid zich nogmaals voor om in de eerste klas te voetballen, omdat de Aas van Trynwâlden zich hadden teruggetrokken. Ons alerte bestuur vroeg opnieuw aan de Bond of er nog een mogelijkheid was om de opengevallen plaats in te nemen; dit was mogelijk. Daarom werd gisteravond onder sprookjesachtige voetbalomstandigheden, bij kunstlicht, de eerste wedstrijd op een hoger niveau gespeeld tegen Leovardia A1 uit Leeuwarden.

Onze mannen werden direct geconfronteerd met de wetten en de regels van het spelen op een hoger niveau. De tegenstander is feller, harder, maar speelt vooral ook veel slimmer. Daar zullen onze Aas zich beter tegen moeten weren. Met name die hardheid resulteerde in een aantal vervelende blessures waarvan onze laatste man Roel Pieter, het grootste slachtoffer werd. Na 20 minuten moest hij al geblesseerd het veld verlaten nadat een tegenstander een knie in zijn bovenbeen had geplant.

Even later werd Fabian hard van achteren op zijn Achillespezen getrapt. De scheidsrechter volstond met het geven van een gele kaart. Een compliment aan de trainer van Leovardia die de situatie beter inschatte. De betreffende speler werd gewisseld en kon meteen vertrekken naar de douche.

Daarna nam Leovardia wel langzaam het heft in handen, wat resulteerde in een 1-0 voorsprong. Tot de rust hield Berlikum stand. Na de rust kwam er een steeds feller van zich afbijtend Berlikum uit de kleedkamer. Dit is de enige manier om een fysiek voetballende ploeg te bestrijden. En zowaar, onze mannen kwamen steeds beter in de wedstrijd en een kwartier voor tijd kwam de gelijkmaker van Thomas.

De wedstrijd leek in een prachtige 1-1 te eindigen, ondanks een paar goede kansen nog van leovardia, maar in deze fase ontpopte keeper Corné zich tot man of the match. Maar de scheidsrechter kon het laatste fluitsignaal maar niet over zijn lippen krijgen. In de 95ste minuut probeerde een speler van Leovardia Wessel zelfs nog te wurgen, wat Wessel op zijn eerste en de Leovardia speler op zijn tweede gele kaart kwam te staan. Iedereen zei dat de beste man af moest fluiten, maar dit deed hij niet. In de 98ste minuut was er een klutssituatie voor het Berlikumer doel, een Leovardia speler nam (on)bewust de bal met zijn hand mee en de bal klutste in de goal. Daarna was de wedstrijd wel direct afgelopen.

Een heel sneu verlies voor onze mannen, maar wij kunnen trots zijn als een pauw dat onze mannen als leeuwen hebben gevochten. Ook de ouders van de tegenstander zeiden, dat onze AAS absoluut mee kunnen doen in de eerste klasse.