RELAAS VAN DE AAS (21) - Jelle Eijzenga Fysiotherapie

RELAAS VAN DE AAS (21)

Door Ellen Eijzenga

feb 21

DE TOEKOMST

Je zult maar leider zijn van de A’s, en moeten proberen om tegenstanders voor oefenwedstrijden te regelen. Na 15 x bellen op vrijdag is er nog geen tegenstander. Of er zijn te weinig spelers, er zijn spelers ziek, of de tegenstander heeft gewoon geen zin. Wat moet je dan? Onze A’s zijn hongerig en vervelen zich stierlijk, als ze op zaterdag niet kunnen of mogen voetballen. Gelukkig was het derde bereid om als sparringpartner te fungeren. Dat is ook wel weer leuk, want een aantal van onze A’s zijn laatste jaar; een mooie gelegenheid om eens te kijken of ze het niveau van het derde aankunnen, of misschien zit er wel meer in met deze jongens.

De wedstrijd was nog maar net begonnen of het derde stond al met 1-0 voor; dat was even schrikken. Maar gaandeweg de eerste helft kwamen onze mannen steeds beter in de wedstrijd, en bleek dat ze voetballend minimaal gelijkwaardig waren aan het derde. Het was dan ook niet verwonderlijk dat halverwege de eerste helft de gelijkmaker op het scorebord had kunnen worden, ware het niet dat het scorebord niet werd bediend. Dat is toch wel jammer bij zo’n clash. Steeds meer zie je dat het eindeloze positiespel trainen van Hendrik zijn vruchten af gaat werpen. Mooie driehoekjes, een keer raken, het kon ook niet uitblijven dat de stand op 2-1 voor de A’s kwam. Het was dat de grensrechter van het derde een prachtige aanval van de A’s afvlagde vanwege buitenspel, anders was het bij rust al 3-1 geweest.

Na de rust gingen de A’s vrolijk door met combineren; het derde werd af en toe van het kastje naar de muur gestuurd, en de 3-1 en 4-1 was een logisch gevolg. Geklungel in de verdediging zorgde voor 4-2. Het spel golfde op en neer, waardoor de 5-2 en 5-3 niet uit kon blijven. Door slordig omspringen met de kansen van beide kanten werd dit ook de einduitslag.

De conclusie is dat de A’s goed hebben overwinterd. Het spelplezier komt steeds meer terug. Speltechnisch en in het combinatiespel zijn we er ook beter op geworden. Het enige wat nog beter moet worden, volgens de stuurlui aan de bal, is het veroveren van de tweede bal, en het hoog druk zetten. Wanneer dit ook nog lukt, dan lijkt er straks vanaf maart een hele mooie tweede seizoenhelft aan te komen. De komende twee weken zijn er nog oefenwedstrijden, en dan op 7 maart begint het echte werk weer.