Relaas van de AAS 4.2 Sc Berlikum J0191 – Oeverzwaluwen JO19-1 19 dd. 7 oktober 2017 - Jelle Eijzenga Fysiotherapie

Relaas van de AAS 4.2 Sc Berlikum J0191 – Oeverzwaluwen JO19-1 19 dd. 7 oktober 2017

Door Ellen Eijzenga

okt 08

ZUUR PUNTVERLIES TEGEN BEZOEKERS UIT KOUDUM (2-3)

Waar vorige week nog de loftrompet schalde, superlatieven bijna tekortschoten en vergelijkingen met het Ajax van de jaren zeventig bijna gerechtvaardigd waren, daar was het nu treurnis, azijnhappen en kommer en kwel. Althans wat betreft het uiteindelijke teleurstellende resultaat!

Het was niet goed en het was niet slecht en als de verrichtingen van teveel voetballers daar ergens tussen in zweven dan weet je op voorhand dat je geen wonderen mag verwachten…. zelf niet tegen een kwalitatief minder oeverzwaluwen.Zoals het weerbeeld was, zo was het ook enigszins met het spelbeeld van een normaal gesproken beter Oranje. Een ruime handvol kansen zowel voor als na rust was niet aan de manschappen besteed, sterker nog de bal binnen de palen was al een opgave!

Steeds maar weer de bal nipt voorlangs het doel of boven de deklat. Het spel zag er aanvankelijk ook nog niet eens zo gek uit maar wanneer je zoveel kansen onbenut laat weet je alles van de spreekwoordelijke “deksel”! Zoals de vorige week nog terecht bewierookte aanvalsleider Wytze Wassenaar. Wat onze voorwaartse aanjager, supersub en cultheld ook probeerde, de bal wou er niet in…. om moedeloos van te worden.

Oeverzwaluwen hoefde daarentegen kort voor rust maar even aan te zetten om bij de eerste de beste gelegenheid tot een doelpunt de kans wel te verzilveren! Rustend dus met een 0-1 achterstand en nog een hele helft om tenminste gelijk te maken. Ook in het tweede bedrijf het zelfde laken een pak. Berlikum in de aanval en niet eens meer verrassend in de tegenstoot het tweede doelpunt voor Oeverzwaluwen 0-2!

Met ruim een half uur op de klok uiteraard nog van alles mogelijk en met een sterke Patrick van Dellen als aanjager zijn doelpunt en de 1-2. Een van de spaarzame momenten overigens van verslapping bij de doelman van Oeverzwaluwen die zich verkeek op de wonderlijke curve in de bal.

De doelman mocht dan nog wel eens een balletje loslaten maar buiten dit en enkele kleine schoonheidsfoutjes was hij met afstand de man van de wedstrijd. Na de aansluitingstreffer de verwoede jacht op de gelijkmaker en die kwam vijf minuten voor tijd wederom van de man met de schitterende traptechniek Patrick van Dellen!

Zou er dan nog meer inzitten was de prangende en logische vraag van de enthousiaste supportersschare en begeleiding. De supporters van Koudum en Berltsum, die in gebroederlijke harmonie bij elkaar stonden en de wedstrijd voortdurend van een juiste analyse voorzagen gingen er nog even goed voor zitten om de laatste bloedstollende minuten als in een film te beleven.

Het werd voor de Berlikum A1 geen voorstelling met een happy end want het was uiteindelijk Koudum dat aan het langste eind trok en na een onnodige uitverdedigingsflater alert reageerde. Het al heimelijk even gekoesterde kampioensvisioen mag weer even terug op de plank maar in voetbal is het zoals “de Dijk” altoos blijft zingen “Wanhoop niet, morgen is het allemaal weer anders!”

JAN J