RELAAS VAN DE AAS (nr. 16) - Jelle Eijzenga Fysiotherapie

RELAAS VAN DE AAS (nr. 16)

Door Ellen Eijzenga

dec 06

GEWOON

Ooit ben ik eens, samen met een toptrainer uit het amateurvoetbal tot de conclusie gekomen, dat kampioenschappen in het amateurvoetbal in de maand december worden beslist. Wanneer je in deze maand niet wordt geconfronteerd met afgelasting en je ‘gewoon’ je wedstrijden wint, dan kun je kampioen worden. December is echt zo’n maand dat je door slecht en koud weer, in combinatie met slechte veldomstandigheden je wedstrijden kunt verliezen. Wanneer de wedstrijden worden afgelast dan moet je ze ergens in april op een doordeweekse avond inhalen. Vooral de grotere voetbalverenigingen zetten dan vaak andere spelers uit hogere teams in, waardoor er vaak competitievervalsing optreedt.

Daarom was het ook belangrijk, na de afgelasting van vorige week, dat onze A’s vandaag tegen Leovardia mochten voetballen, en ook ‘gewoon’ wonnen. Het was de eerste wedstrijd uit de tweede competitiehelft, en dan is er sprake van een linker en een rechter rijtje. Onze mannen hebben zich keurig op een derde plaats genesteld in het linker rijtje, en dan moet je dus de wedstrijden tegen teams uit het rechter rijtje wonnen. Maar deze tegenstanders doen er alles aan om de A’s uit hun spel te halen. En als je dan bij rust ook nog eens met 2-1 achter staat, dan hoor je de tegenstander op weg naar de kleedkamer mompelen, dat dit wel de nummer drie is waar ze tegen spelen.

De eerste helft was niet best. Tot twee keer toe kwamen onze mannen op achterstand; vooral het tweede doelpunt van Leovardia, was een prachtige klassieke aanval over rechts, die na een voorzet door de spits keurig werd binnengetikt. Daar stond van onze kant eigenlijk alleen een doelpunt van Paul tegen over uit een mooie voorzet van Robert.

In de tweede helft blijkt vaak dat onze betere conditie doorslaggevend is. Eerst demonstreerde André zijn fijne traptechniek. André begint zich zo langzamerhand tot de vrije trappenspecialist te ontwikkelen. Vanaf 25 meter werd de vrijde trap feilloos in de rechter bovenhoek geschoten. Leovardia kwam eigenlijk niet meer over de middellijn, en onze A’s trokken de wedstrijd langzaam naar zich toe.

Eerst was het Robert, die een goede wedstrijd bekroonde met een doelpunt, waarna Wessel met een beetje hulp van de tegenstander de 2-4 aan liet tekenen.

Het slotakkoord was in de laatste minuut echter voor Ruben. Een aantal van onze mannen beschikken over een fijne traptechniek. Eerst kwam er een voorzet van rechts welke door Ruben op de rand van de 16-meter keurig werd aangenomen. Hij nam vervolgens alle tijd om aan te leggen. Uiteindelijk verdween de bal met een schitterende curve in de rechter bovenhoek. Het werd dus ‘gewoon’ een 2-5 overwinning.

Volgende week de laatste wedstrijd voor de winterstop tegen Tzummarum, thuis, ’s ochtends om half tien.

Kom maar langs, onze mannen verdienen het.