Relaas van de AAS (nr. 18) - Jelle Eijzenga Fysiotherapie

Relaas van de AAS (nr. 18)

Door Ellen Eijzenga

dec 14

Quattrick

Soms zijn er van die momenten dat je blij bent dat de winterstop is aangebroken. Vandaag was zo’n dag. Steeds meer spelers van de A’s krijgen te maken met kleinere en grotere pijntjes en melden zich daarom af. Als het dan half negen zaterdagochtend is blijken er precies elf A’s aanwezig te zijn. Gelukkig weten we ondertussen dat alle beetjes helpen, en dus mocht Patrick van Dellen vandaag ruiken aan het keurkorps van de junioren.

De tegenstander van vandaag was Tzummarum. Tzummarum heeft ook al moeite om zijn elftallen vol te krijgen, en is dus een mix van A’s en B’s aangevuld met een aantal AVC’ers uit Sexbierum. Het is een ploeg uit het rechter rijtje, en dus betekent dit, gewoon winnen, want het is december. Onze mannen leken er wel zin in te hebben, want binnen 12 minuten stond er al een 3-0 stand op het scorebord door een zuivere hattrick van Wessel. Toen hij na een half uur ook zijn vierde er in prikte dachten wij nog hoe zou dat heten; vier goals van dezelfde speler achter elkaar in een helft? Kijk, wanneer het om drie doelpunten in een helft gaat dan heet dat een hattrick, maar vier doelpunten? Een quattrick lijkt mij wel wat; het is een beetje een combinatie van Latijn en Engels. Wanneer er betere suggesties zijn dan horen wij dat graag.

Toen een van de Tzummarumers, vlak voor rust een vangbal had in het strafschopgebied, toen was onze specialist André, wel even bereid om de penalty onberispelijk in te schieten.

Tot de 76ste minuut van de tweede helft leek de wedstrijd ook wel schriftelijk afgedaan te kunnen worden. Het was vooral koud. Maar toen was daar opeens een tegendoelpunt van Tzummarum, en ook nog een van een grote schoonheid. Onze keeper Michael werd verrast door een prachtige lob. Ondertussen had Patrick zijn opwachting ook gemaakt als invaller, en wat is er mooier dan direct tijdens je debuutwedstrijd te scoren. Het overkwam Patrick. Patrick is de tegenpool van zijn broer André als het gaat om handigheid en voetigheid. Is André stijf rechts, Patrick is stijf links. En ja, wat gebeurt er dan als de vrije trap genomen moet worden, iets buiten het strafschopgebied aan de rechterzijde? Juist ja, dan eist Patrick brutaal die vrije trap op, want dit is de positie van een linkspoot. Jullie snappen het al wat er gebeurde; de vrije trap verdween pardoes in de uiterste linker hoek. En hoe gaat het dan verder met de broederschap? André kreeg het wel te horen; “Hé Dré, do hast in concurint!!”

De uiteindelijke uitslag werd 6-1. De mannen staan op een keurige derde plaats halverwege het seizoen, met maar 8 verliespunten. De komende weken wordt er veel georganiseerd, maar het zal niet altijd iets met voetbal te maken hebben. Als er wat vermeldenswaardigs is, dan zal het relaas van de A’s gewoon verschijnen.