Relaas van de Aas (nr. 20) - Jelle Eijzenga Fysiotherapie

Relaas van de Aas (nr. 20)

Door Ellen Eijzenga

feb 14

MOTIVATIE

Eindelijk, eindelijk was het dan weer zover; er mochten weer wedstrijden worden gevoetbald. Het waren weliswaar oefenwedstrijden, maar toch.

Als je van half december tot medio februari niet een wedstrijdje mag voetballen dan zakt de motivatie wel eens weg. Natuurlijk voetballen we af en toe, voor de gezelligheid, in de nieuwe gymzaal van de Brede school. Hoe gezellig het ook is, het blijft maar een potje zaalvoetbal. Ook de trainingen gaan af en toe niet door vanwege kou en sneeuw. Ze noemen het ook niet voor niets winterstop. Gelukkig hebben wij de beschikking over kunstgras, zodat er snel weer gespeeld kan worden.

Afgelopen maandag tegen de A’s van Stiens, en vanochtend tegen de A’s van Dronryp/Foarút. De twee die een klasse hoger spelen dan onze mannen, en ook nog meedraaien in de top. Beide wedstrijden gingen weliswaar met 1-2 verloren, maar aan het veldspel was te zien dat Berlikum absoluut niet onder hoeft te doen voor deze twee teams.

Maar vanochtend was het in de eerste helft wat lauw. Het was net of de motivatie en de spirit van de eerste seizoenshelft er nog niet helemaal was. Het was aan het fantastische keeperswerk van Michael te danken (hij stopte o.a. weer eens een strafschop) dat het bij de rust nog 0-0 stond. Na de rust was er opeens wel spirit, wat direct resulteerde in een 1-0 voorsprong toen er wel diepte in het spel kwam. Daarna waren er kansen op meer goals; er was een fantastische aanval bij met allerlei driehoekjes, waar we nog maar af moeten wachten of we die in de Friese derby van morgenmiddag nog te zien gaan krijgen. Maar zoals altijd geldt het gezegde; als je zelf niet scoort, dan doet de tegenstander het wel.

En dan hoor je opeens dat een aantal spelers willen stoppen met voetballen. De reden?? “Ik denk toch, dat ik niet in het eerste kom!!”of: “Als die in de basis staat dan kap ik er direct mee!!” Mannen, zijn we nu helemaal betoeterd! Afgelopen woensdag hebben wij nog een fantastische lezing gehad van onze sportpsycholoog Berber van den Berg. Ze vertelde ons dat we smalle doelen moesten stellen, zodat we ons goed konden focussen. Speler worden van het eerste elftal was een veel te breed en wazig doel.

Ik zal jullie vertellen wat ik denk dat het doel voor de tweede seizoenshelft moet zijn; gewoon alle wedstrijden winnen, dan loop je in ieder geval op iedere tegenstander drie punten in, en dan zien we dan wel waar het schip strand. Bovendien zitten we in de kwartfinale van de beker.

Potverdrie jongens, we gaan er met zijn allen tegenaan, we stropen de mouwen op, en we gaan ons weer focussen zoals in de eerste seizoenshelft.

Het wordt de hoogste tijd dat we weer voor het echie gaan!!!!

 

Penaltykiller Micheal

Penaltykiller Micheal

blackie aan de bal

blackie aan de bal

balcontrole Patrick

balcontrole Patrick

Jorrit was ook weer op dreef

Jorrit was ook weer op dreef

Jisse en Ruben in actie

Jisse en Ruben in actie

Helaas geen doelpunt.

Helaas geen doelpunt.

Patrick dreigend aan de bal

Patrick dreigend aan de bal

Onze keeper Micheal, wat een redding weer

Onze keeper Micheal, wat een redding weer

Robert neemt de bal aan

Robert neemt de bal aan

Ruben met een juiste pass

Ruben met een juiste pass

Penaltykiller Micheal

Penaltykiller Micheal