RELAAS VAN DE AAS (nr. 22) GÊNANTE VERTONING - Jelle Eijzenga Fysiotherapie

RELAAS VAN DE AAS (nr. 22) GÊNANTE VERTONING

Door Ellen Eijzenga

mrt 08

Wat hadden we ons er op verheugd, zowel de spelers als de ouders en de fans; de herstart van de competitie. Maandagavond nog een eclatante overwinning geboekt in de oefenwedstrijd tegen het altijd lastige Ternaard. Ging het destijds moeizaam in de beker (2-1), deze keer werd Ternaard met 7-0 weggeveegd.

Niets wees er op dat het mis kon gaan tegen de Wykels uit Hallum. Het betrof weliswaar een uitwedstrijd en het grasveld lag er niet goed bij, maar wat deert dat een team wat nog steeds kampioensaspiraties heeft? De start was slecht, binnen 10 minuten stonden de mannen 2-0 achter, maar gaandeweg de eerste helft werd de draad opgepakt en werd de achterstand weggepoetst. Het was Roelof Zwart (Blackie) in hoogsteigen persoon, die de achterstand ongedaan maakte. Het zelfvertrouwen straalde van hem af, waardoor hij zelfs een penalty onbetwist binnenschoot.

De tweede helft zou het gebeuren, de supporters gingen er eens even voor staan, maar zelfvertrouwen kan overslaan in overmoed, lichtzinnigheid, onderschatting, en dat was toch echt niet geoorloofd, omdat Wykels Hallum in de eerste wedstrijd ons team knap op 1-1 hield.

Wat er mis ging weten we niet, maar we waren getuige van zo ongeveer de slechtste helft van het hele seizoen. Niets lukte, geen pass kwam aan, en de irritaties kregen de overhand. De mannen hadden meer oog voor de tegenstander dan voor de bal en het spel van ons zelf. Je kunt dan twisten over wel of niet buitenspel, (Jos vlagde keurig, maar de scheidsrechter negeerde de vlagsignalen), maar het begint bij het feit dat je door slecht te voetballen in dit soort situaties terecht komt. Wykels liep uit naar 5-2.

Het dieptepunt kwam in de 83ste minuut; Na een ongelukkige actie tussen twee spelers, verging de speler (Durk Sytze) van Wykels van de pijn. Hij bleef kermend van de pijn op de grond liggen. De actie op zich was ongelukkig, maar daarna ontstond er een opstootje tussen verschillende spelers. Omdat Dirk Sytze bleef liggen en kermen van de pijn, hebben wij onze professionele taak opgepakt. Het linker scheenbeen was dermate pijnlijk en gezwollen dat een ambulance moest worden gebeld, met het vermoeden op een botbreuk.

Opeens stonden de andere spelers weer letterlijk met beide benen op de grond. Waar zijn we hier mee bezig, het is maar amateurvoetbal op tweede klas niveau. Met elkaar werd besloten om de wedstrijd definitief te staken. Conclusie van deze dag was, dat de 5-2 nederlaag maar bijzaak was. Er zal de komende week moeten worden gepraat, en het moet weer over voetbal gaan.

We zijn uitgenodigd om met het hele team een les Cross Fit in Leeuwarden mee te doen. Misschien is dat wel het juiste uitje op het juiste moment. Het moet weer over voetbal gaan, mannen.

’s Avonds lees je dat de ongeslagen koploper Harlingen heeft verloren van DTD. Een gemiste kans om drie punten in te lopen. Een wijze les derhalve