Relaas van de AAS (nr.23) VLIEGENDE TWEEDE HELFT - Jelle Eijzenga Fysiotherapie

Relaas van de AAS (nr.23) VLIEGENDE TWEEDE HELFT

Door Ellen Eijzenga

mrt 23

Een voetbalwedstrijd bestaat uit twee helften, en dat is maar goed ook in het geval van de mannen van de A’s. Net als in de eerste wedstrijd tegen DTD was het begin niet goed. In die bewuste wedstrijd kwamen de A’s binnen 10 minuten met 3-0 achter, waarna ze de wedstrijd toch nog naar zich toe trokken. Vandaag was het niet heel erg anders, met dien verstande dat het bij rust maar 1-1 stond. Volgens trainer Hendrik was de eerste helft, slapjes, afwachtend en rommelig.

Dat is in de rust ook verteld, en daarom zat er in het elftal in de tweede helft veel meer power en energie.
Waar ligt dat dan aan mannen ?

Of was het deze keer ook de afwezigheid van vlaggenist Jos, die meende dat hij op de eerste lentedag nog op wintersport moest? Normaal gesproken hoor je hem dan nog wel eens langs de zijlijn schreeuwen: “KOM OP MANNEN” of “KOM OP BERLTSUM”. Misschien hebben de mannen fan Berltsum zijn vertrouwde bulderende stemgeluid ook gemist. Maar als de A’s van Minnertsga denken dat hij er zaterdag a.s. bij de derby ook niet is, dan moet ik hen teleurstellen. Hij gaat speciaal een dag eerder naar huis om dit spektakel bij te wonen.

Zoals gezegd was de tweede helft totaal anders. Er werd opeens heel slim gebruik gemaakt van de ruimtes die DTD op het middenveld weggaf, en dan zie je dat onze A’s heel goed kunnen voetballen. Als messen gingen ze door de boter wat resulteerde in een 5-1 overwinning, met prachtige goals.
De smadelijke nederlaag van twee weken geleden tegen Wykels is vergeven en vergeten. En zaterdag is de derby, de vorige wedstrijd werd verloren, dus er is wat recht te zetten zaterdag.