Relaas van de AAS (nr. 26) - Jelle Eijzenga Fysiotherapie

Relaas van de AAS (nr. 26)

Door Ellen Eijzenga

mei 02

DRIE OP EEN RIJ

De afgelopen week moesten onze A’s drie keer aan de bak. Zaterdag 25 april een thuiswedstrijd tegen koploper Harlingen, afgelopen woensdag 29 april een uitwedstrijd tegen de nummer twee, Minnertsga, en vanmiddag de uitwedstrijd tegen het altijd lastige Sparta uit Deinum.

Onze mannen hebben de bekerkater gelukkig weg kunnen spoelen, en speelden een prima partij tegen Harlingen. De tegenstander had tot nog toe slechts een wedstrijd verloren. Ook Harlingen is een fysiek sterke ploeg, en tegen dit soort ploegen heeft Berlikum het altijd moeilijk. Dat is geen wonder want onze mannen spelen met vier B’s in het team. Wat tegen Opende niet lukte lukte tegen Harlingen wel. Berlikum voetbalde zich onder de druk van Harlingen vandaan, en voetballend zijn wij minstens gelijkwaardig. In de tweede helft was Berlikum duidelijk de betere ploeg, maar we vergaten te scoren waardoor de 1-3 stand niet meer weggewerkt kon worden. Een goede wedstrijd welke geen punten opleverde.

De goede voetballende lijn tegen Harlingen werd doorgezet tegen Minnertsga. Minnertgsa had zijn hoop gevestigd op Berlikum wat betreft het kampioenschap. Als Berlikum zou winnen van Harlingen en verliezen van Minnertsga, dan kon Minnertsga nog kampioen worden. Het tegenovergestelde gebeurde. In een prima partij werd Berlikum met 2-5 de terechte winnaar. Met name Roelof Zwart was weer eens ouderwets op dreef met drie heerlijke doelpunten.

Vanmiddag was er dan nog de lastige uitwedstrijd tegen Sparta. Het veld in Deinum ligt er slecht bij. Dit heeft waarschijnlijk te maken met het feit dat er een geheel nieuw sportcomplex in Deinum wordt gebouwd, met kunstgras. Dan wordt er dus niet meer zoveel onderhoud gepleegd aan de oude accommodatie. Een voetballende ploeg zoals Berlikum heeft het dan altijd lastig op een slecht veld. Gelukkig kon ook deze wedstrijd met 1-2 worden gewonnen.
Met nog twee wedstrijden te gaan lijkt de derde plaats wel veilig, en kunnen we stiekem met een schuin oog omhoog kijken naar de nummer twee, Minnertsga. Wanneer zij nog een misstap maken, zou zelfs de tweede plaats nog haalbaar zijn.