SamenLoop voor Hoop, Loop mee en sta stil bij kanker - Jelle Eijzenga Fysiotherapie

SamenLoop voor Hoop, Loop mee en sta stil bij kanker

Door Ellen Eijzenga

feb 12

Praktijk Jelle Eijzenga doet MEE !!!   Als team gaan wij 24 uur hardlopen / lopen !!!!

Wij hebben meer mensen nodig, wie doet ermee ?

De volgende personen hebben zich al opgegeven :

Lonneke Overbeek, Doeteke Vrieswijk, Jacqueline Schuil, Elske Eijzenga, André van Dellen en Ruben Eijzenga, Wilbert Wensink, Alex Heitmeijer, Jelle Eijzenga en Ellen Eijzenga

WIE VOLGT ????? Geef je NU OP. (mag via facebook)

Algemene informatie

Datum:                       26 en 27 juni 2015

Tijd:                            16.00 uur – 16.00 uur

Locatie:                      voetbalterrein van SC Franeker

Parkeergelegenheid

Er is voldoende parkeergelegenheid in de buurt van het evenement.

Wat is de SamenLoop voor Hoop?

Met de SamenLoop voor Hoop zamelen we geld in en vieren we dat al zoveel mensen kanker overleven en dat we iets tegen de ziekte kunnen doen. Door wetenschappelijk onderzoek te financieren zorgen we samen voor een toekomst met minder risico op kanker, meer kans op genezing en een betere kwaliteit van leven voor (ex)kankerpatiënten. Dat is de missie van KWF Kankerbestrijding. Elke succesvolle SamenLoop voor Hoop draagt hier aan bij.

De opbrengst van de SamenLoop voor Hoop, komt ten goede aan wetenschappelijk kankeronderzoek van KWF kankerbestrijding en aan een regionaal project. De overlevingskansen voor mensen met kanker zijn de laatste vijftig jaar verdubbeld. Deze weg willen we blijven volgen om uiteindelijk de strijd tegen kanker te winnen. Daar is geld voor nodig, veel geld.

‘Ik strijd voor betere vooruitzichten voor mensen met kanker. De SamenLoop voor Hoop is weer een stap in de goede richting.’ Annemarie Bakker, survivor en deelneemster SamenLoop voor Hoop – Borger 2006

De SamenLoop voor Hoop van KWF Kankerbestrijding is een uniek evenement, waarbij deelnemers gedurende 24 uur, de strijd aangaan tegen kanker. De SamenLoop is geen wedstrijd, maar een continue wandeling. Er loopt altijd minstens een teamlid, als symbool voor de voortdurende strijd tegen kanker. Op het veld staan kraampjes van de deelnemende teams, waarin/waarbij activiteiten worden georganiseerd. Er zijn optredens van lokale artiesten, bandjes en kinderactiviteiten. Deze activiteiten verhogen de opbrengst van de SamenLoop en dragen bij aan een gezellige sfeer voor lopers en toeschouwers.

De American Cancer Society is de grondlegger van het succesvolle evenement Relay for Life. In 1985 liep in Tacoma, Washington, één arts 24 uur lang rondjes om een sportveld. Hij haalde hiermee €27.000,- op voor de Amerikaanse Cancer Society. Het was het startsein voor een jaarlijks terugkerende happening in de Verenigde Staten en in een groot aantal andere landen waaronder Canada, Australië, landen in Latijns Amerika en – dichterbij – in België, Italië, Portugal en Duitsland.

KWF Kankerbestrijding introduceerde het evenement in Nederland onder de naam SamenLoop voor Hoop. In 2006 is de eerste Nederlandse SamenLoop voor Hoop georganiseerd in Borger, Drenthe.

‘Geweldig dat zoveel mensen zich spontaan inzetten om van dit evenement een succes te maken. Daar ben ik als burgemeester echt trots op!’ Burgemeester Slagman – Borger 2006

Relay for Life is de grootste inzamelingsactie ter wereld ten bate van kankerbestrijding. Jaarlijks zijn er meer dan 4.000 Relays die samen 3 miljoen mensen mobiliseren. In 2004 is hiermee (wereldwijd) meer dan 300 miljoen euro ingezameld.

In de loop de tijd zijn er verschillende lotgenoten gestorven, Voor die vrouwen doe ik mee aan de ‘SamenLoop voor Hoop in Borger’. Annemarie Bakker, survivor en deelneemster aan de SamenLoop voor Hoop – Borger 2006

Meer informatie : www.samenloopvoorhoop.nl/franeker/