SamenLoop voor Hoop TEAM JELLE EIJZENGA 1ste bijeenkomst - Jelle Eijzenga Fysiotherapie

SamenLoop voor Hoop TEAM JELLE EIJZENGA 1ste bijeenkomst

Door Ellen Eijzenga

feb 25

Donderdagavond 26 februari eerste bijeenkomst TEAM Jelle Eijzenga. Aanvang 19.30 uur

Teamleden :

Andre van Dellen, Paul Miedema, Ruben Eijzenga, Jacquelien Schuil, Doeteke Vrieswijk, Lonneke van Overbeek, Elske Eijzenga, Alex Heitmeijer, Anna Hester Slob – van Dijk, Wilbert Wensink, Jelle en Ellen Eijzenga, Johan van Tuinen en Ria Algra

We hopen onze 1ste inzameling te houden op koningsdag maandag 27 april 2015.

We houden u op de hoogte !!!!!!

U kunt zich nog steeds opgeven om mee te lopen als teamlid.

Waarom doen wij mee, lees maar dit Interview met de ambassadeur van FRANEKER door RIA ALGRA

Roelof Lousma, ambassadeur Franeker

zet zich in voor SamenLoop voor Hoop Franeker 2015

Roelof Lousma, is dat niet die van eh … Omrop Fryslân, van eh … Bynt?

Yep.

Maar Roelof is meer. Veel meer. Hij is nu ook ambassadeur van de SamenLoop voor Hoop Franeker 2015.

Waarom?

Bij de Kick-off, donderdag 5 februari, vertelt Roelof waarom hij zich als ambassadeur aan de Franeker SamenLoop voor Hoop verbindt.

De rijzige dertiger achter het spreekgestoelte oogt gezond en vol levenslust. 13 jaar geleden was dat wel anders, begint hij zijn verhaal. “Ik was 21, jong en onsterflijk, tot kanker mij overkwam. Ik had een agressieve vorm van teelbalkanker.” Roelof noemt het een echte jongemannen ziekte.

Motortje draait altijd

Roelof had geluk. Hij overleefde. “Wat mij het meeste bij blijft is dat iedereen kwam. Niemand liet mij links liggen. Geweldig.”

Kanker verandert je leven, dat weet ook Roelof maar al te goed. “Sindsdien is het net of draait er altijd een motortje in mij dat mij eraan herinnert dat ik gezond ben en moet gaan doen wat ik wil doen. In dat opzicht heeft kanker mij wel een boost gegeven.”
Voor iemand die teelbalkanker heeft gehad is gezinsuitbreiding geen vanzelfsprekendheid. Ach, het scheelt de pil. Hoe onbeschrijflijk is dan het geluk als zich toch twee kinderen aandienen.

Roelof weet hoe het is om zelf kanker te hebben, “maar wat ik nu ook zie”, vertelt hij “is hoe pittig het is als iemand anders kanker heeft.”

Door en met zijn ervaringen is Roelof Lousma een betrokken ambassadeur voor de SamenLoop voor Hoop. Samen met zijn collega-ambassadeur Fred Veenstra verrichtte hij de officiële Kick-off.

Dat wordt wat met die twee.

Franeker, maak je borst maar nat. Op naar een fantastische SamenLoop voor Hoop!

Ria Algra
10-02-2015

Roelof weet hoe het is om zelf kanker te hebben, “maar wat ik nu ook zie”, vertelt hij “is hoe pittig het is als iemand anders kanker heeft.”