DE SCHREEUW VAN DE APENMEEUW 2.10 VRIJDAG 24 FEBRUARI 2017 - Jelle Eijzenga Fysiotherapie

DE SCHREEUW VAN DE APENMEEUW 2.10 VRIJDAG 24 FEBRUARI 2017

Door Ellen Eijzenga

feb 26
DE SCHREEUW VAN DE APENMEEUW 2.10 VRIJDAG 24 FEBRUARI 2017

HERBSTMEISTER

In de laatste wedstrijd van de eerste seizoenshelft moest onze trotse koploper Apenmeeuwen tegen de hekkensluiter, HDJ bouw. Deze laatste ploeg stond troosteloos onderaan in de derde klasse met slechts een overwinning. Maar als je dan denkt, dat dit varkentje wel even zomaar gewassen kan worden kwam bedrogen uit, HDJ Bouw, beducht voor het frivole aanvalsspel van onze mannen, begon met compact te verdedigen. Wanneer je door zo’n compacte verdediging wilt spelen, moet je een snelle balcirculatie hebben, via driehoekjes je tegenstander uitspelen. Dit gebeurde in de eerste helft in een veel te traag tempo. Uit een van de spaarzame tegen aanvallen scoorde de tegenstander ook nog eens. Pas tegen het einde van de eerste helft kon eindelijk een mooi uitgespeelde aanval door Ruben bij de tweede paal worden binnen getikt.

In de tweede helft bleek uiteindelijk wel het klasse verschil, en liepen onze mannen uit naar een comfortabele 4-1 voorsprong. Nonchalance lag op de loer, en dat resulteerde in een tegengoal. Wanneer we het hebben over nonchalance dan is de vijfde goal daar een typisch voorbeeld van. Om nog wat te forceren ging de keeper mee in de aanval. De afgeslagen bal kon diep worden gespeeld op Ruben, die een hele vrije doortocht vanaf de eigen helft naar de goal had. Achteromkijkend, of de keeper ook al in aantocht was, schoof hij de bal achteloos via de binnenkant van de paal de goal in.

Een verdiende maar toch wel enigszins moeizame overwinning, wat wel resulteerde in het Herbstmeisterschaft van de derde divisie. We zijn halverwege de competitie en hebben 3 punten voorsprong op de runner up, wel met de aantekening dat het doelpuntenverschil exact gelijk is.

Volgende week is een weekend vrij, daarna begint die Rúckrunde. Ga er maar van uit dat alle tegenstanders afwachtend en compact gaan spelen. We zijn goed op weg, maar de buit is nog lang niet binnen.