DE SCHREEUW VAN DE APENMEEUW 2.3 1 april 2016 - Jelle Eijzenga Fysiotherapie

DE SCHREEUW VAN DE APENMEEUW 2.3 1 april 2016

Door Ellen Eijzenga

apr 03

SCHOENEN EN VETERS

Het was al weer drie weken geleden dat onze Apenmeeuwen hun kampioenswedstrijd met bijbehorende feest hebben gevierd.

Gisteravond stond de eerste wedstrijd na dit feest weer op het programma. Heel vaak zie je dan, wanneer de druk van de ketel is, dat kampioensteams niet meer kunnen winnen. Bij onze mannen was daar helemaal niets van te bespeuren. Sterker nog; het was alsof ze bevrijd waren van alle druk. Met schitterend combinatiespel en fantastische goals werd de tegenstander in 40 minuten tijd helemaal zoek gespeeld. De ene na de andere aanval kwam als een golfbeweging over de supporters heen, en na 40 minuten stokte de teller bij een stand van 15-1.

Momenteel heeft ons team uit 19 gespeelde wedstrijden een doelsaldo van 155 voor en slechts 31 tegen, een doelsaldo derhalve van +124.
Waar moet je nog voor voetballen? Waarschijnlijk om ook nog de topscorer te mogen leveren. Gisteravond werd alle mogelijke moeite gedaan om Remco Giesing deze eeuwige roem te gunnen. Maar liefst 7 keer trof hij doel. Er werd net zo lang gecombineerd tot Remco in scoringspositie kwam.

Zijn er dit seizoen ook minpuntjes te constateren? Jazeker!! Ooit op de lagere school hebben alle leerlingen ergens in groep twee of drie hun veter diploma gehaald. Hier is op volwassen leeftijd niets meer van te merken. We ergeren ons als supporters minstens even vaak aan een speler die halverwege de wedstrijd opeens weer zijn veters moet strikken, als dat we mogen juichen om een doelpunt. En jullie hebben kunnen lezen hoe vaak dit is geweest het afgelopen jaar.

Hoogtepunt van de avond was echter de komische situatie met Patrick Nauta, die bij een actie op de bal, plotseling zijn hele zool onder zijn schoen vandaan trapte. Dit was uiteraard einde wedstrijd voor hem. We hopen dat hij voor het begin van het nieuwe seizoen een paar nieuwe zaalschoenen weet te bemachtigen.