SCHREEUW VAN DE APENMEEUW 2.3 - Jelle Eijzenga Fysiotherapie

SCHREEUW VAN DE APENMEEUW 2.3

Door Ellen Eijzenga

okt 02

OUDE BEKENDEN

Vrijdagavond speelden onze Apenmeeuwen hun ‘late night’-wedstrijd om 22.10 uur. Echt een latertje voor de hondstrouwe fans. De tegenstander van deze avond waren de Widia boys. Deze opponent was in een prachtig nieuw, bijna ultraviolet tenue gestoken. En toch kwam te tegenstander ons vaag bekend voor. Opeens wisten we het; het was Max stuc, een oude bekende van vorig jaar. Samen met de Apenmeeuwen en met Rin tec zijn ze het afgelopen jaar gepromoveerd naar de tweede divisie. We herinnerden ons de heroïsche wedstrijden van vorig jaar, toen er op het scherpst van de snede werd geduelleerd. Een oude bekende dus, in een nieuw jasje.

Na enig voorzichtig aftasten in de eerste helft liepen onze mannen snel uit naar een 3-0 voorsprong. Toen pas konden de boys tegenscoren. Dit was meteen de ruststand.

In de tweede helft werd de score uitgebouwd naar uiteindelijk een 7-3 overwinning. Ook deze avond werd  het fysieke niet geschuwd, wat een paar tikkies tegen schenen en enkels opleverde, maar onze mannen hadden vanavond de tactiek goed aangepast. Een snelle balcirculatie en de duels zoveel mogelijk vermijden. Met andere woorden het Spaanse tikkie-takkie voetbal.

Vanavond een extra compliment aan Remco Dijkstra. Remco is dankzij de Apenmeeuwen weer helemaal opgebloeid. Hij begon nog voorzichtig als keeper, maar hij traint nu ook weer op het veld. De conditie wordt met de week beter, en zijn beloning was het zevende doelpunt wat uit een onmogelijke hoek werd gescoord. Remco bewees hiermee dat deze onmogelijke hoek dus niet onmogelijk was.

Volgende week vrijdag spelen we wat meer midden op de avond om 20.40 uur. Voor de liefhebber is het een aanrader om onze mannen eens live te mogen bewonderen in de Trije in Franeker.

Spelers :

Dirk Boomsma

Remco Dijkstra

Remco Giesing

Ruben Eijzenga

Jelmer de Vries

Marnix Hoekstra

Patrick Nauta

Begeleiding :Bas Dobben en Hendrik Simon Cramer

Stand 2e klasse

1 Apenmeeuw                         2 6

2 HDJ Bouw                           3 6

3 Widia-Boys                         3 6

4 Rin tec                                 2 4

5 Bouwbedrijf Scharringa  2 4

6 Moto Delicato                   2 4

7 Bouw Haarsma                 2 3

8 Lybo                                    2 3

9 Cafe Posthoorn Dronrijp  3 1

10 Schroevenkopen.nl          2 0

11 Sportcentrum Shape        3 0