DE SCHREEUW VAN DE APENMEEUW 2.4 - Jelle Eijzenga Fysiotherapie

DE SCHREEUW VAN DE APENMEEUW 2.4

Door Ellen Eijzenga

apr 09

KLEDING

Gisteravond zaten we naar het sportprogramma op vrijdagavond van de NOS te kijken. Het ging over de kampioensrace tussen Ajax en PSV. Frank de Boer vertelde dat alles te maken heeft met de focus, niet alleen op de wedstrijddag zelf, maar ook de gehele week voorafgaande aan de wedstrijd. Frank kan zich ergeren aan spelers die een dag voor de wedstrijd nog even een tattoo laten zetten. Daar heb je toch de volgende dag last van?

Als je een keer kampioen bent dan is de focus veel minder of zelfs helemaal weg. Dit geldt zeker ook voor de Apenmeeuwen. Als je een goede focus hebt dan zijn je materialen in orde, en vliegen de zolen van je schoenen niet door de zaal, of moet je halverwege veters strikken, zoals ik vorige week al moest vertellen.

Deze week maakten onze mannen het nog veel bonter. De gele shirts van de Apenmeeuwen worden bewaard in een hele grote gele tas, die wekelijks ter bewassing door een van de mannen wordt meegenomen. Het is de bedoeling dat de betreffende moeder de shirts wast, ze weer in de gele tas terug stopt, en ze vervolgens op een niet te missen positie ergens in de gang neerzet. Eigenlijk moet je er over kunnen struikelen. Dit was gisteravond ook het geval, maar tocht presteerden de heren het om zonder tas met kleding naar Franeker te rijden. Ergens in de kleedkamer, ongeveer 20 minuten voor aanvang van de wedstrijd, ontdekten de mannen dat de grote gele tas nog in de gang stond. Er werd koortachtig overleg gepleegd, want in 20 minuten heen en terug naar Berltsum is kort. Besloten werd om Remco Dijkstra en Ruben Eijzenga voor eerst op te offeren. Remco heeft enige aspiraties op autocross en wegrace niveau, en met hem achter het stuur was de kans het grootste dat de shirts nog enigszins op tijd aanwezig zouden zijn.

Gelukkig gebeurt zoiets vaker bij de ZVF en dus bleek een tas met reserve shirts aanwezig. Deze waren gelukkig ook geel, dus de achtergebleven heren mochten in deze shirts beginnen. Na ongeveer 5 minuten spelen arriveerden Remco en Ruben weer in de Trije, en konden we getuige zijn van een soort striptease op de bank. Iedere keer wanneer er door gewisseld werd, kon de betreffende speler van shirt, broek en sokken wisselen.

Was dit alles nu nodig? Ja want onze mannen weten dat de beide sponsoren veel geld in de Apenmeeuwen stoppen. Deze actie leverde veel publiciteit op, wat weer goed is voor de sponsor.

Overigens werd de wedstrijd met 6-1 gewonnen. De focus kwam gedurende de wedstrijd langzaam terug. Probleem is echter wel dat er deze week twee tassen met shirts moeten worden gewassen. Dit is geen straf voor de jongens, maar alleen voor de moeder die deze keer moet wassen. Jullie snappen het al; dat zijn wij.

Volgende week is er nog de KO-fase in het bekertoernooi, daarna is het seizoen gebeurd, en kan de focus naar ………?