DE SCHREEUW VAN DE APENMEEUW 2.8 10 FEBRUARI 2017 (CAFÉ DE POSTHOORN) - Jelle Eijzenga Fysiotherapie

DE SCHREEUW VAN DE APENMEEUW 2.8 10 FEBRUARI 2017 (CAFÉ DE POSTHOORN)

Door Ellen Eijzenga

feb 14
FC Apenmeeuw

Sluwe (V)ossen (De Rypster Oksen (De Dronrijpse ossen)

Afgelopen vrijdag stond de absolute kraker in de derde divisie van het zaalvoetbal gepland tussen onze eigen Apenmeeuwen en Café De Posthoorn, jullie weten wel die gezellige ouderwetse vertrouwde herberg in het hartje van Dronryp. Beide teams zijn na de winterstop als een speer uit de winterslaap ontwaakt. Beide ploegen hadden nog een 100% score, de Apenmeeuwen uit drie wedstrijden en de Posthoorn zelfs uit vier wedstrijden. Wat verder opviel was dat De Posthoorn in 4 wedstrijden, dus in 160 minuten, dat is 2 uren en 40 minuten, slecht een doelpunt tegen had gekregen.

Het zou een topwedstrijd worden op het scherpst van de snede, met een iets frivoler en darteler Apenmeeuwen, tegen een sluw loerende, op een kansje wachtende tegenstander. Uit de catacomben hadden we al vernomen dat deze ploeg reeds een jaar of 10 zaalvoetbal speelt. Ze zeggen wel eens dat Rypsters ossen zijn, maar deze tegenstander bleken uit sluwe (v)ossen te bestaan. Compact verdedigend lieten ze onze mannen rustig hun gang gaan met aanvallen, wachtend op een momentje van onachtzaamheid welke dan afgestraft zou worden. Eigenlijk was het hoogtepunt van de eerste helft de scheidsrechter die besloot halverwege de eerste helft opeens te stoppen met fluiten, omdat hij een andere afspraak elders had. Gelukkig was de vlaggenist bereid om zonder fluit , de wedstrijd verder te leiden. Al redelijk snel verscheen een andere scheidsrechter welke de wedstrijd verder fluitte

Jullie kunnen begrijpen dat de brilstand bij rust de verhoudingen precies weergaf. Op de tribune werd door de supportersscharen al gefluisterd dat degene die een doelpunt zou maken wel eens winnaar kon worden. Na negen minuten wisten onze mannen na een vloeiende combinatie over meerdere schijven de 1-0 op het scorebord te brengen. De vreugde was echter van korte duur, want nog geen drie minuten later was de achterstand van de Posthoorn omgebogen in een 2-1 voorsprong. Twee prachtig uitgespeelde aanvallen werden doeltreffend afgerond.

In de slotfase werd het opeens penibel. In een overigens faire wedstrijd werden er opeens twee gele kaarten uitgereikt, verdeeld over beide teams. Alles leek er op dat er een nederlaag aan zat te komen voor onze Apenmeeuwen, tot ruim een minuut voor tijd Remko G. opeens vanaf de linker zijkant de bal wel zo verwoestend hard diagonaal in de uiterste bovenhoek knalde, dat zelfs de sublieme keeper van de tegenstander kansloos was. Want deze keeper was een echte sta-in-de-weg voor onze mannen. Twee keer kreeg hij hulp van paal en lat, maar wij kunnen heel goed begrijpen dat de Posthoorn voor deze wedstrijd slechts een doelpunt tegen kreeg.

2-2 werd dus de uitslag, waarbij de Apenmeeuwen de iets betere maar ook de iets gelukkigere ploeg was. Beide ploegen blijven dus aan kop en zullen verder foutloos moeten blijven, anders zou het doelsaldo wel eens beslissend kunnen worden.