DE SCHREEUW VAN DE APENMEEUW 2.9 18 FEBRUARI 2017 - Jelle Eijzenga Fysiotherapie

DE SCHREEUW VAN DE APENMEEUW 2.9 18 FEBRUARI 2017

Door Ellen Eijzenga

feb 19
FC Apenmeeuw

TOPAVOND

Na de topper van vorige week tegen ‘De Posthoorn’ stond voor onze mannen vrijdagavond de volgende wedstrijd al weer op het programma tegen Rintec. En zoals jullie weten is dat de Angstgegner van onze mannen. Drie keer eerder werden de degens al gekruist met deze ook nog jonge ploeg, en twee keer trokken de Apenmeeuwen aan het kortste eind.

Ook nu was het begin weer moeizaam. Rintec speelde fris van de lever, en onze mannen hadden weer het vizier niet op scherp. De uitdrukking ‘niet-te-missen-kansen’ kan echt de prullenbak in. Het was dan ook logisch dat halverwege de eerste helft Rintec op voorsprong kwam na een klein schoonheidsfoutje in de passing tijdens een aanval van de Apenmeeuwen.

Hoe de 1-1 tot stand kwam is ons als toeschouwers op de tribune niet helemaal duidelijk. Wij zitten namelijk op de eretribune, en dan is de goal direct onder de tribune niet goed zichtbaar. Het was weer eens zo’n zojuist reeds gememoreerde niet te missen kans, die er uiteindelijk op de een of andere gecaramboleerde driebanden manier via paal en tegenstander toch nog inging. Bij het biljarten oogst je dan een groot applaus. Ze noemen het daar kunststoten. Bij het voetbal zeggen we dan: ”Ook slechte goals tellen mee.” Binnen een minuut was het ook al 2-1 voor onze mannen. Deze goal werd op een normale manier gescoord. Direct in de tweede helft was het prijs met twee goals in korte tijd. Uiteindelijk zou het via 2-4 nog 3-5 worden. Een goede overwinning, met maar een smetje. Jelmer kreeg 0,02 seconden voor het eindsignaal nog een rode kaart, voor het in de weg lopen bij een vrije trap. Koningin Maxima zou wel zeggen: “Een beetje dom.”

Vorige week memoreerde ik al dat er ook gewerkt moest worden aan het doelsaldo, omdat dit op het einde van de rit wel eens beslissend kan zijn. Conclusie van deze wedstrijd; wel gewonnen, niet kunnen werken aan het doelsaldo. Beetje jammer dus.

40 minuten later stond er weer een Apengrijns op de gezichten, omdat geheel onverwacht ‘De Posthoorn’ met 4-7 verloor van de Widia boys. Het doelsaldo(3 goals) is nog steeds in het voordeel van ‘De Posthoorn’, maar de Apenmeeuwen hebben drie verliespunten minder. Wanneer vrijdag a.s. de volgende wedstrijd gewonnen kan worden staan we drie punten los.