Start huisartsenpraktijk Menaam - Jelle Eijzenga Fysiotherapie

Start huisartsenpraktijk Menaam

Door Ellen Eijzenga

sep 09

Vandaag gestart in Huisartsenpraktijk Osman, mooie kamer, leuke collega’s, ik heb er zin in.

Op dinsdag en vrijdag ben ik aanwezig in de praktijk van dr. Osman.

Ik zal me even aan u voorstellen :
Hallo, mijn naam is Jelmer Sijtsma (29-03-1977) en ben opgegroeid in Veenwouden. Ik woon samen met mijn vriendin Froukje in Leeuwarden. En sinds februari vader van zoontje Marin Dedde. In april 2010 ben ik afgestudeerd als fysiotherapeut. Na mijn opleiding heb ik als fysiotherapeut bij Giliam fysiotherapie in Leeuwarden gewerkt. Sinds juli 2011 ben ik in dienst bij Jelle Eijzenga fysiotherapie. Sinds augustus 2015 ben afgestudeerd als Master Manuele therapie.

Wat is manuele therapie ?

Manuele therapie is bedoeld voor klachten aan het ‘bewegingsapparaat’. Dat wil zeggen de wervelkolom en gewrichten in nek, armen en benen. Klachten in de wervelkolom of ledematen ontstaan wanneer gewrichten niet goed werken.
Dit wordt ‘functiestoornis’ genoemd. Bewegen wordt dan moeilijk en pijnlijk. Ook kunnen spieren verkrampen en kan de pijn uitstralen naar andere delen van het lichaam.
Met behulp van manuele therapie kan de stoornis van de gewrichten worden verminderd of verholpen.
Een manueel therapeut is een fysiotherapeut die na zijn opleiding voor fysiotherapie een opleiding voor manuele therapie heeft gevolgd.
Daarmee heeft hij extra kennis opgedaan van de bewegingsmogelijkheden van het lichaam en in het bijzonder van de wervelkolom

Verdere specialisaties :
Runningtherapie is het inzetten van een ‘rustige’ duurloop ten behoeve van mensen met verschillende klachten, ook zeer geschikt voor mensen met psychische klachten. Als u hierover vragen heeft, of u wilt onder begeleiding gaan hardlopen dan kunt u via de praktijk contact met mij opnemen. Ook heb ik ervaring met het begeleiden van mensen met COPD (en COPD gerelateerde) klachten. Dit kan o.a. door middel van het inzetten van een beweegprogramma. Dit beweegprogramma is ontwikkeld om begeleiding te bieden.