Afstandsbediening - Jelle Eijzenga Fysiotherapie

Afstandsbediening

Door rj8

sep 03

De jongeren onder ons kunnen zich het bijna niet meer voorstellen, maar vroeger had je geen afstandsbediening bij de televisie. Dit was ook niet nodig want er waren maar twee of drie zenders. Met een knop op de televisie veranderde je de zender. Toen ik halverwege de jaren ‘80 in Duitsland begon te werken moest ik een keer op huisbezoek bij een oude dame van 96 jaar.
Toen ik kwam stond de televisie aan. De mevrouw vertelde dat ze net van haar kinderen een nieuwe TV had gekregen, met afstandsbediening. Ze wilde mij wel even uitleggen hoe dat werkte. Zeer moeizaam kwam ze uit de stoel om de afstandsbediening te pakken welke op de TV lag.
Moeizaam strompelde ze terug naar de stoel, ging zitten, richtte afstandsbediening op de TV en liet de TV van ARD naar ZDF overspringen. Fantastisch zei ik; dat zo iets mogelijk is. Weer kwam ze moeizaam overeind om de afstandsbediening weer op de TV te leggen. Ik vroeg haar waarom ze iedere keer de afstandsbediening op de TV legde en niet gewoon naast haar stoel, dat is toch veel gemakkelijker. Waarop zij antwoordde; “op deze manier kan ik nooit de afstandsbediening kwijtraken…..”. Hoezo het gemak van een afstandsbediening.