Jelle Eijzenga - Jelle Eijzenga Fysiotherapie

Jelle Eijzenga

Mijn naam is Jelle Eijzenga (19-09-1963), en woon samen met mijn vrouw Ellen en beide kinderen Elske (1994) en Ruben (1998) in Berltsum, naast onze praktijk.
Na het Atheneum gevolgd te hebben, heb ik fysiotherapie gestudeerd in Leeuwarden, waar ik in 1986 ben geslaagd. Ik heb in eerste instantie werkervaring opgedaan in Duitsland, in twee particuliere praktijken in Lörrach en Baiersbronn, beide in het Zwarte Woud.

In 1990 ben ik mijn eigen fysiotherapiepraktijk begonnen in Berltsum, in eerste instantie aan de Tichelersdyk, maar in 1998 hebben wij een nieuwe praktijk gebouwd op de huidige locatie aan de Prommehôf. Door de veranderingen in de zorg en de toename van het aantal patiënten hebben we zowel in 2003 als 2009 de praktijk nogmaals verbouwd en vergroot tot de huidige situatie.
Vanaf maart 2015 zijn we een dependance gestart in Dronryp, gevolgd in september van dat jaar met nog een dependance in Menaam. Vanaf maart 2017 hebben we ook nog een dependance in Nij Bethanië in Tzummarum.

Bewegen is goed. Goed bewegen is beter!

Specialisaties

Na de opleiding fysiotherapie heb ik mij verder gespecialiseerd in:

  • Sportfysiotherapie. In 2001 heb ik de opleiding tot Allround sportfysiotherapeut (NVFS) afgerond
  • Dry needling. In 2011 heb ik de opleiding Dry needling Systems gevolgd. In 2012 de specialisatie hoofd- , hals- en nekgebied
  • Blockpoint Relock methode. In 1988 heb ik deze opleiding afgerond
  • Craniosacraal therapie. In 1995 deze opleiding gevolgd bij Upledger Institute Europe
  • Medical Taping. In 2008 heb ik deze opleiding gevolgd. In 2016 gevolgd door een updating
  • Mobilisatie van het zenuwstelsel. In 1997 deze opleiding gevolgd bij het Neuro Orthopedic Institute Europe

Passie

Mijn grote passie is het typisch Friese kaatsspel. Al meer dan 25 jaar behandel en begeleid ik kaatsers van de jeugd tot het hoogste niveau. In opdracht van de KNKB (Koninklijke Nederlandse Kaatsbond) schrijf ik regelmatig artikelen in het kaatsblad KEATS, en geef lezingen op medisch gebied aan de opleiding tot kaatstrainer.

Sinds 2010 ben ik Raadslid namens het CDA in onze gemeente Menameradiel.