Babymassage Sjoukje

sjoukje Venema.jpg

Baby’s verlangen naar geborgenheid en lichamelijke warmte. In veel culturen heeft baby massage een eeuwenoude traditie.

Shantala babymassage, ontdekt door de Franse arts Frederick Leboyer, is gebaseerd op een warme, constante aanraking van een baby die ritmisch wordt uitgevoerd. De massagetechnieken beslaan het volledige lijfje van een baby. Belangrijk is dat de technieken met volle aandacht worden uitgevoerd. Babymassage is een gerichte aanraking van een baby, dus iets anders dan aaien of strelen (een te zachte aanraking kan een baby juist onrustig maken). Masseren is doortastend met een liefdevol gevoel aanraken. Er ontstaat een basis van vertrouwen en ontspanning die een goede voedingsbodem vormt voor de baby om mee op te groeien. Babymassage is daarom zeer waardevol voor zowel ouder als kind.

Babymassage is vooral bijzonder leuk om te doen maar voor het kind is er zo veel meer uit te halen. Babymassage…

 • geeft rust en ontspanning
 • maakt de baby bewust van het lichaam
 • bevordert spierontwikkeling
 • bevordert de motoriek van de baby
 • stimuleert het immuunsysteem
 • geeft zelfvertrouwen
 • bevordert de doorbloeding
 • kan een huilpatroon doorbreken door focus op wat anders
 • heeft een positieve uitwerking op de spijsvertering
 • versterkt de band tussen ouder en kind

De cursus babymassage

Babymassage kan erg nuttig zijn voor baby’s met darmkrampjes, baby’s die overstrekken, onrustig zijn of veel huilen. Ook voor couveusekinderen en baby’s die door ziekte een tijd het contact met de ouders hebben gemist is babymassage erg goed.

Tijdens de cursus wordt de kennis van het masseren overgebracht en geoefend. Naast de massage worden er tijdens de cursus ook diverse onderwerpen besproken. Hierbij valt te denken aan informatie over til- en draagtechnieken, informatie over darmkrampjes en informatie over de lichaamstaal. Daarnaast is er tijdens een cursus ook voldoende ruimte voor het uitwisselen van ervaringen.

In de kraamperiode(0-6weken) starten met babymassage is erg waardevol omdat het een geweldig mooie kans is om de liefdesband te versterken. Een baby moet na de geboorte erg wennen aan de vele nieuwe indrukken, de massage bestaat  daarom uit speciaal voor deze leeftijd ontwikkelde technieken.

Er zijn verschillende cursussen en mogelijkheden om  babymassage te leren, zowel individueel als in een groep. Meer informatie over mijn aanbod kun je vinden op de website www.BabymassageSjoukje.nl

 • Wie ben ik: mijn naam is Sjoukje Venema v/d Bij
 • Woon in Berltsum.
 • Mijn werk: Kraamverzorgster.
 • Eigen praktijk voor Babymassage. “BabymassageSjoukje”

De docenten opleiding babymassage volgde ik bij de mamaacademie en Babymassage Nederland.
Babymassage Nederland is een bijzondere, intensieve en erkende beroepsopleiding (mbo+ niveau). Erg belangrijk omdat er met een kwetsbare doelgroep gewerkt wordt.
Hier leerde ik de Shantala babymassage zoals die in India wordt gegeven, diverse massagetechnieken uit verschillende stromingen en de babymassage technieken volgens de ”Babymassage Nederland methode ”.

Ik gun jou en je kindje een fijne, sterke en bijzondere band, leer je graag hoe je je kindje kan masseren, en verheug mij er op jullie te verwelkomen bij mijn praktijk “BabymassageSjoukje”.

Tel: 06 22621216. info@BabymassageSjoukje.nl

Jelle Eijzenga Fysiotherapie

Een vak voor elk fysiek ongemak

Fysiotherapiepraktijk Jelle Eijzenga biedt u verschillende specialisaties. Van sportfysiotherapie tot bedrijfsfysiotherapie en van beweegprogramma's tot sportspecifieke conditietesten.

Onze specialisaties