Specialisaties - Jelle Eijzenga Fysiotherapie

Specialisaties

Fysiotherapie

Een fysiotherapeut richt zich met zijn behandeling op het bewegend functioneren van de mens, d.w.z. dat in principe alle stoornissen aan het bewegingsapparaat behandeld kunnen worden.

Het bewegingsapparaat bestaat uit gewrichten met daar rondom kapsel, spieren, pezen, banden enz.Maar ook als de aansturing van het bewegingsapparaat via het zenuwstelsel aangedaan is kan de fysiotherapeut behandelen.

Meer informatie...

Manuele therapie

Manuele therapie

Manuele therapie is een erkende specialisatie binnen de fysiotherapie. De manueel therapeut is een master opleiding. Een manueeltherapeut is gespecialiseerd in het mobiliseren (‘losmaken’) van gewrichten.

Hiervoor maakt de manueel therapeut gebruik van speciale technieken, waarbij je soms een ‘knapje’ hoort. Daarom wordt manuele therapie ook wel ‘kraken’ genoemd.

Meer informatie...

Eijzenga Bedrijfsfysiothrapie

Bedrijfsfysiotherapie

De bedrijfsfysiotherapeut is werkzaam op het gebied Arbeid en Gezondheid, met als specialisatie de klachten aan het bewegingsapparaat.

Veel klachten van het bewegingsapparaat hebben gevolgen voor het uitvoeren van het werk (verzuim of vermindert inzetbaar). Soms zijn de klachten zelfs het gevolg van het uitvoeren van arbeid.

Meer informatie...

Sportfysiotherapie

Sportfysiotherapie

Sportfysiotherapie is een specialisatie binnen de fysiotherapie die geheel gericht is op sporters.

Bijvoorbeeld voor mensen die een blessure hebben opgelopen door de sport, of voor mensen die zich voorbereiden op een sportprestatie en het ontstaan van blessures willen voorkomen.
Maar ook voor mensen die (nu) niet kunnen sporten door een handicap of een chronische ziekte.

Meer informatie...

Bekkenfysiotherapie

Bekkenfysiotherapie

Bekkenfysiotherapie is een erkende specialisatie binnen de fysiotherapie, die zich richt op problemen in het gehele gebied van lage rug en bekken, buik en bekkenbodem. Het gaat daarbij niet alleen om vrouwen, maar ook om mannen en kinderen, ongeacht leeftijd.

Voor behandeling is een verwijzing van (huis)arts niet noodzakelijk.

Meer informatie...

Beweegprogramma's

Beweegprogramma's

Het doel van meer bewegen is dat uw energieverbruik omhoog gaat.

U hoeft geen topsporter te worden maar een minimale inspanning is al een belangrijke stap in de goede richting.

Ook met een aandoening of klacht is er meer mogelijk dan u denkt.Wij kunnen u daarin begeleiden en adviseren.​

Meer informatie...

Sportspecifieke testen (individueel en groepen)

Sportspecifieke (kracht en conditie) training

Om doelgericht te kunnen trainen zul je moeten inventariseren welke eisen de sport aan de sporter stelt.
Vervolgens moet je kijken of de sporter voldoet aan deze eisen.

Door te zorgen voor een sterke basis van algehele (sport)fitheid is de kans op blessures aanmerkelijk kleiner en zal ook het herstel na inspanning of letsel sneller verlopen.

Meer informatie...

Sportspecifieke conditietesten

Sportspecifieke conditietesten

(zowel individueel als groepen)
Door middel van sportspecifieke conditietesten kan de sporter fysiek in kaart worden gebracht en worden vergeleken met normwaarden en medespelers.

Zwakke plekken kunnen met sportspecifieke training hersteld en verbeterd worden.

Meer informatie...

Lichamelijke fitheidstesten

Lichamelijke fitheidstesten

Aan lichamelijke fitheid zijn een vijftal verschillende aspecten te onderscheiden: spierkracht, snelheid, uithoudingsvermogen, coördinatie en lenigheid.

Naarmate de fysieke fitheid groter is, zal iemand beter in staat zijn om fysieke (sport)prestaties te kunnen leveren.

Meer informatie...

Medical Taping Jelle Eijzenga

Medical taping

Medical taping is de verzamelnaam van het tapen met de felle gekleurde, elastische tape, welke je vooral in de (top)sportwereld veel tegenkomt. Medical taping komt oorspronkelijk uit Japan en is in de jaren ’70 van de vorige eeuw ontwikkeld.
In tegenstelling tot de stugge witte tape, die bedoeld was om de bewegingsvrijheid van een spier of een gewricht te beperken, is de elastische Medical tape juist bedoeld om gekwetste spieren en gewrichten te ondersteunen, zonder dat daarbij de bewegingsvrijheid verloren gaat.

Meer informatie...

hoogcervicale functiestoornis

Manuele therapie bij kinderen met een Hoogcervicale Functiestoornis (HFS)

Het HFS (voorheen KISS-syndroom) is een aandoening die voorkomt bij baby’s, waarbij de bovenste nekwervels geblokkeerd en pijnlijk zijn.

Het goed functioneren van de bovenste nekwervels is van groot belang voor de houding- en motoriekontwikkeling van kinderen.

Meer informatie...

BewegingsKeten Therapie

Bewegingsketentherapie®

Tijdens dagelijkse activiteiten, werk en sport is het lichaam continue in beweging. Doordat lichaamsdelen in verschillende vlakken en in complexe combinaties kunnen bewegen ontstaat er een grote diversiteit aan bewegingspatronen.
Binnen deze bewegingspatronen werken verschillende lichaamssystemen in een keten intensief samen: spieren, gewrichten, botten, hersenen, zenuwen en bloedvaten.

Meer informatie...

Ouderen fysiotherapie

Ouderenfysiotherapie

Ouderen (geriatrie)fysiotherapie Jelle Eijzenga richt zich op het dagelijks bewegen en functioneren van ouderen.
Fysiotherapie Jelle Eijzenga heeft ook aandacht voor ouderen die naast een hoge leeftijd te maken hebben met gezondheidsproblemen.

Ouderen hebben vaak te maken met (meerdere) complexe aandoeningen. Mensen die ouder worden, merken dat hun beweeglijkheid, conditie, evenwicht/balans en kracht in hun lichaam afneemt.

Meer informatie...

Reumatische aandoeningen en Artrose

Als u reumatische aandoeningen en artrose hebt, brengt dit vaak pijn, stijfheid en vermoeidheid met zich mee.
De reuma gaat niet meer weg, ‘u moet hiermee leren leven’, maar de gevolgen van reuma zoals een verminderde spierkracht, een schouder die niet soepel beweegt of een veranderd looppatroon kunnen wel behandeld worden door de fysiotherapeut.

Meer informatie...

Oncologische revalidatie fysiotherapie

Oncologische revalidatie fysiotherapie

Oncologische revalidatie fysiotherapie richt zich specifiek op bewegingsproblemen als gevolg van kanker. Deze problemen kunnen het gevolg zijn van de ziekte zelf of van de medische behandelingen (chemokuur, chirurgie, radiotherapie en antihormonale therapie)
De klachten kunnen zich uiten in bewegingsbeperking, spierkrachtverlies, vermoeidheid, conditieverlies, pijn, littekenweefsel, lymfoedeem.

Meer informatie...

B.E.St By JeeCee

B.E.St By JeeCee

Sinds 22 januari 2013 beschikt onze praktijk over een B.E.St By JeeCee apparaat wat gebruik maakt van bio-stimulatie stroom.
Door het uitsturen van een zeer lage stroomsterkte wordt de ATP (Adenosinetrifosfaat) in ons lichaam verhoogd met 500 tot 800%.

ATP is de energie die wordt omgezet uit voedsel. ATP is de chemische basis van alle levende cellen. ATP is onmisbaar in alle fysiologische processen die energie verbruiken.

Meer informatie...

Blockpoint relock methode

De blockpoint relock methode is een specialisatie binnen de fysiotherapie waarbij het gehele lichaam centimeter voor centimeter wordt onderzocht en gelijktijdig behandeld. De blockpoint relock methode is ontwikkeld door J.C. Boschma en omvat de werkzaamste handgrepen zoals die worden toegepast in de klassieke massage, bindweefselmassage, acupressuur, manuele acupunctuur, bewegingstherapie, manuele therapie, ontspanningstherapie en chiropraxie.

Meer informatie...

Claudicatio Intermittens

Claudicatio Intermittens is het gevolg van perifeer Arterieel vaatlijden (PAV) en wordt veroorzaakt door slagaderverkalking (arteriosclerose) in de benen. Slagaderverkalking komt bij ieder mens voor.
De bloedvaten worden door de jaren heen minder elastisch, stug en dik. Bij inspanning zoals lopen, ontstaat hierdoor een pijnlijke kramp of een doof gevoel in de benen. Bij stilstaan verdwijnt dit weer. Claudicatio intermittens wordt ook wel etalagebenen genoemd.

Meer informatie...

Craniosacraal therapie

Met craniosacraal therapie heeft de fysiotherapeut een extra mogelijkheid om migraine en hoofdpijn te behandelen. Craniosacraaltherapie behandeld het craniosacraal systeem. Stoornissen in het craniosacraal systeem kunnen leiden tot migraine en hoofdpijn.

Meer informatie...

Dry needling triggerpoint therapie

Met Dry needling triggerpoint therapie zorgt de fysiotherapeut er met ultra dunne naalden voor dat een verharding (triggerpoint) in een spier wordt gedeactiveerd. Een Dry needling behandeling verminderd de pijn, zorgt voor een daling van de spierspanning, meer kracht en meer beweeglijkheid.

Meer informatie...

Runningtherapie

Runningtherapie is het therapeutisch inzetten van een ‘rustige duurloop’ ten behoeve van mensen met zowel lichamelijke als psychische klachten.

Runningtherapie is een vorm van actief bewegen. Actief bewegen is goed, voor iedereen, van jong tot oud.

Meer informatie...

Zenuwmobilisatie

Zenuwmobilisatie is een behandelmethode welke afkomstig is van David Butler. Normaal gesproken kan het zenuwstelsel zich op en neer bewegen tussen spieren, pezen, banden en dergelijke.
Dit bewegen van het zenuwstelsel is noodzakelijk omdat het zenuwstelsel niet is op te rekken.

Meer informatie...

En nog veel meer...

We blijven ons ontwikkelen, dus hier komt binnenkort de nieuwste specialisatie 🙂