Bekkenfysiotherapie - Jelle Eijzenga Fysiotherapie

Bekkenfysiotherapie

Bekkenfysiotherapie is een erkende specialisatie binnen de fysiotherapie, die zich richt op problemen in het gehele gebied van lage rug en bekken, buik en bekkenbodem. Het gaat daarbij niet alleen om vrouwen, maar ook om mannen en kinderen, ongeacht leeftijd.

Voor behandeling is een verwijzing van (huis)arts niet noodzakelijk.

Bekkenfysiotherapie

Klachten bij Bekkenfysiotherapie

Herkent u klachten uit het onderstaande rijtje?

  • moeite met ophouden van plas, windjes of ontlasting
  • een niet te onderdrukken gevoel van aandrang om te plassen of te ontlasten
  • een verzakkingsgevoel
  • moeite met uitplassen en/of ontlasten
  • pijn in de onderbuik, onderrug of rond de geslachtsorganen
  • bekkenpijn
  • pijn bij vrijen
  • erectiestoornissen
  • onbegrepen buikpijn waarvoor geen medische oorzaak gevonden is

Alle klachten kunnen het gevolg zijn van niet goed werkende bekkenbodemspieren. Het kan betekenen dat het gaat om een tekort aan spierkracht, een onvoldoende bestuurbaarheid van de bekkenbodemspieren of een teveel aan spierspanning in de bekkenbodem.

Naomi Sirag

Bij ons in de praktijk werkzaam op dit moment : Naomi Sirag (links op de foto)

In 1995 ben ik als fysiotherapeut afgestudeerd in Groningen. Tot 2007 heb ik gewerkt als algemeen fysiotherapeut in verschillende particuliere praktijken. In deze jaren ben ik me meer gaan verdiepen in de problematiek rond het bekken en heb ik verschillende cursussen gedaan op het gebied van rugklachten en het bekkenbodemgebied. Sinds 2007 heb ik me totaal gericht op de behandeling van patiënten met bekken en bekkenbodemproblematiek. Inmiddels ben ik Master in de Bekkenfysiotherapie en als gevolg daarvan werkzaam als geregistreerd bekkenfysiotherapeut. Het mooie aan ons vak vind ik dat het een heel dynamische, uitdagende en zeer boeiende richting is binnen de fysiotherapie.

Belangrijk voor de bekkenfysiotherapie is om een veilige, vertrouwde behandelomgeving te creëren. Samen met de cliënten/patiënten streef ik naar een verbetering van de kwaliteit van leven, die door de klachten in bekken- en bekkenbodemgebied afgenomen is.

De afgelopen jaren is mijn interesse zich vooral gaan richten op de gynaecologische klachten en de seksuele problematiek. Ik heb onderzoek gedaan naar de toepassing van echografie binnen de bekkenfysiotherapie.