Sportspecifieke (kracht en conditie) training

Sportspecifieke (kracht en conditie) training

Sportspecifieke training

Heb je regelmatig last van blessures tijdens het sporten of wil je je sportprestaties verbeteren, dan kun je je door ons laten testen, adviseren of begeleiden ten aanzien van sportspecifiek training op gebied van stabiliteit, coördinatie, reactievermogen, (start)snelheid, wendbaarheid, duelkracht, sprongkracht, schotkracht, werp/slakracht en uithoudingsvermogen.

Sportanalyse

Om doelgericht te kunnen trainen zul je moeten inventariseren welke eisen de sport aan de sporter stelt.
Vervolgens moet je kijken of de sporter voldoet aan deze eisen.

Sportspecifieke training (individueel en groepen)

Sportspecifiek trainen is trainen met een doel

Door te zorgen voor een sterke basis van algehele (sport)fitheid is de kans op blessures aanmerkelijk kleiner en zal ook het herstel na inspanning of letsel sneller verlopen.

Ook kun je kiezen voor het verder specialiseren op deelgebieden van fysieke kwaliteiten, zodat sportprestaties zullen verbeteren.
Een sterke basis is hiervoor een belangrijke voorwaarde.

Sportspecifiek trainen is trainen met een plan

Sportspecifieke training vraagt om een nauwkeurige planning en opbouw van specifiek geselecteerde (moderne en bewezen) trainingsmethoden.

De training moet altijd in het teken staan van de sport en moet naadloos op het seizoen, wedstrijden, en/of reguliere trainingen aansluiten. Verkeerde of slecht geplande oefenvormen kunnen de prestaties ook negatief beïnvloeden en moet ten allen tijde voorkomen worden.

Sportspecifiek trainen vraagt om specifieke kennis van de trainer

De moderne sportfysiotherapeut is (gedurende een 4 jarige masteropleiding) opgeleid tot fysieke trainer (kracht, snelheid en uithoudingsvermogen) met daarnaast specialistische kennis over (de risicofactoren voor het ontstaan en het herstel) van blessures.

Een goede theoretische onderbouwing en ruime praktijkervaring met het trainen en revalideren van sporters staan bij ons garant voor succes!