Zenuwmobilisatie voor herstel beweeglijkheid zenuwstelsel

Zenuwmobilisatie

Zenuwmobilisatie is een behandelmethode welke afkomstig is van David Butler. Normaal gesproken kan het zenuwstelsel zich op en neer bewegen tussen spieren, pezen, banden en dergelijke. Dit bewegen van het zenuwstelsel is noodzakelijk omdat het zenuwstelsel niet is op te rekken.

Dit betekent dat bij alle bewegingen van het menselijk lichaam het zenuwstelsel mee moet kunnen bewegen; gebeurt dit niet dan wordt het zenuwstelsel opgerekt en ontstaan er allerlei klachten zoals doofheid en tintelingen.​

Zenuwmobilisatie behandeling

Wanneer er druk op het zenuwstelsel wordt uitgeoefend (bijv. bij een hernia) of wanneer het zenuwstelsel wordt afgekneld door bijvoorbeeld een verkorte spier, waardoor het zenuwstelsel niet meer kan bewegen, ontstaan er klachten als pijn, doofheid of tintelingen. Met behulp van speciale zenuwmobilisatie technieken kun je het zenuwstelsel weer vrijmaken waardoor de mobiliteit van het zenuwstelsel weer toeneemt.

Zenuwmobilisatie is milde rekkingstechniek waardoor het zenuwstelsel weer vrij komt te liggen. Zenuwmobilisatie technieken worden ook als huisoefening meegegeven.

Zenuwmobilisatie