DE SCHREEUW VAN DE APENMEEUW 2.11 17 MAART 2017 - Jelle Eijzenga Fysiotherapie

DE SCHREEUW VAN DE APENMEEUW 2.11 17 MAART 2017

Door Ellen Eijzenga

mrt 19
FC Apenmeeuw

Als je bovenaan staat en je blijft je wedstrijden winnen, dan komt er een moment dat je vanzelf kampioen wordt. Ik schreef dit al een paar weken geleden na het 2-2 gelijke spel tegen de medekoploper ‘De Posthoorn’ uit Dronryp. De competitie zou waarschijnlijk op de laatste speeldag worden beslist, als de twee ploegen nogmaals tegen over elkaar staan. Ondertussen zijn we vier wedstrijden verder en onze mannen van de Apenmeeuwen houden zich keurig aan de stalorders; winnen. Soms gaat het best wel moeizaam, zoals vorige week.

Afgelopen vrijdag was er weer een 5-2 overwinning. Ook deze winst kwam moeizaam tot stand. Tot 5 minuten voor het einde was het een echte wedstrijd. Onze mannen kwamen tot twee keer op een voorsprong, maar even zo vaak kwam de tegenstander op gelijke hoogte.

In het verleden waren onze mannen soms net een breiclubje, waarbij de bal net zo lang heen en weer ging tot de kans voorbij was. Deze keer was het echter Remco D. die met een verwoestend afstandsschot van ongeveer de middellijn de reeds liggende keeper hard en diagonaal in de bovenhoek verschanste. Dat Remco D.  ook subtiele goals kan maken bewees hij met de vijfde treffer. De keeper omspelend schoot hij keurig de laatste treffer binnen.

Onze mannen houden zich dus aan de afspraak; Winnen. Wanneer de tegenstander dat niet doet, dan kan het opeens hard gaan. ‘De Posthoorn’ is na het gelijke spel helemaal van de leg, en verloor maar liefst drie wedstrijden, zodat het onderlinge verschil nu opeens 6 punten bedraagt met ook nog eens een wedstrijd minder.

Er zijn nog slechts 4 wedstrijden te spelen. Dit betekent dat nu ieder weekend het kampioenschap al binnen gehaald kan worden.