De expertise, kracht en passie van Podozorg Berlikum (Harrie Moerings)

Harry.jpg

Mijn expertise is de analyse en behandeling van voetklachten en voetgerelateerde klachten. Mijn kracht is de totaalbehandeling, waarbij ik podologie, manuele therapie en fysiotherapie combineer. Mijn passie is om iedereen op zijn eigen niveau op de been te houden.

Podologie is voetkunde. De voet staat daarbij dus niet op zichzelf, maar vormt een geheel met de rest van het houding- en bewegingsapparaat, zoals uw knieën, heupen, rug en nek.

Wat doet een (register) podoloog?

De podoloog herkent en behandelt klachten aan uw voeten en houding die te maken hebben met de stand van uw voeten

Klachten en aandoeningen

 • Hielpijn / Hielspoor
 • Voorvoetklachten
 • M. Sever-Schinz (hielpijn bij kinderen)
 • Reuma
 • Artrose (stijve teengewrichten, met name van de grote teen)
 • Diabetes Mellitus
 • Patellofemoraal Pijnsyndroom (last rondom de knieschijf)
 • Achillespeesontsteking
 • Rug, heup, knie of voet blessures
 • Sterke eeltvorming onder voet of tenen
 • Scoliose
 • Beenlengteverschil
 • Sportblesures
 • En nog veel meer

Visie op voetzorg

Onze voeten vormen letterlijk en figuurlijk de basis van ons gaan en staan. Iedere dag weer zijn er duizenden belasting momenten van de voet. Gelukkig is de anatomie van de voeten (botten, banden, pezen, spieren, huid, bloedvaten, zenuwvezels en vetweefsel), middels voetbogen zo opgebouwd dat ze die belasting ook aan kunnen. De voet is in staat zich steeds ook aan te passen aan de belasting die we vragen en ook aan de omstandigheden waaronder we ze belasten.
Door omstandigheden kan het zijn dat onze voeten de belasting niet meer aankunnen. Er treedt pijn op, vermoeidheid, prikkelingen, tintelingen. Dit kan zijn tijdens sporten, wandelen of tijdens onze dagelijkse belasting.

Kom langs bij de (register) podoloog!

Op dat moment is het raadzaam om de (register)podoloog te bezoeken. Door de voeten op een vakkundige manier te onderzoeken kan de podoloog de oorzaak van klachten opsporen en, nog belangrijker, hij deze ook kan helpen oplossen. Bij Podozorg Berlikum (Harrie Moerings) kan de oplossing liggen in een combinatie van podologie, fysiotherapie en manuele therapie.

De werkwijze van Podozorg Berlikum (Harrie Moerings)

podologie.jpg

Het eerste consult bij mij omvat een analyse en onderzoek van uw klacht. Ik neem een uur de tijd voor u. We gaan het gesprek aan over uw klachten en proberen er samen achter te komen waar de klachten vandaan komen. Hierna volgt er een lichamelijk onderzoek naar de beweeglijkheid en kracht van uw voeten en eventueel aanliggende gewrichten. Met behulp van een scan en een drukmeting zien we de druk onder uw voeten. Tot slot wordt er een loopanalyse gedaan met een videocamera.

Na het eerste consult bespreken we de mogelijke behandeling. Dit kan zijn een steunzool maar ook worden mogelijke oefeningen besproken en krijgt u een schoenadvies.
Schoen en zool behoren een eenheid te vormen met de voet. Daarom is de (register) podoloog ook een schoenspecialist.
Met een podotherapeutische steunzool kan ik de voet daar ondersteunen waar hij dat nodig heeft en ontlasten op de plekken die overbelast zijn. Middels manuele mobilisaties breng ik de voet weer optimaal in beweging en met de fysiotherapeutische oefeningen help ik u de voet weer in goede conditie te brengen.

http://www.podozorg-berlikum.nl of mail naar h.moerings@podozorg.nl

Podozorg

Mijn praktijk is aangesloten bij een groep podologen en podotherapeuten die het er samen over eens zijn hoe de meest optimale voetzorg er uit moet zien, en zo handelen zij. Voor elke klacht de meest optimale oplossing op maat. Dat is de kracht van een Podozorg deelnemer!

 • Wij werken volgens de nieuwste inzichten

  Podotherapie is een jong beroep en ontwikkelt zich in razend tempo. Podozorg Nederland werkt nauw samen met de Universiteit van Münster en de Universiteit van Maastricht. Zij brengt alle leden van Podozorg op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen in de voetzorg en zorgt ervoor dat bij welke Podozorg vestiging u ook komt, u steeds wordt geholpen volgens de nieuwste inzichten. Zo krijgt u de beste zorg in elke Podozorg vestiging.

 • Wij werken samen met andere zorgverleners

  Elke Podozorg vestiging werkt nauw samen met zorgverleners in de buurt zoals de huisarts, fysiotherapeut, pedicure, specialistische schoenenwinkels, huidtherapeut en orthopedisch schoentechnicus. Mocht er advies nodig zijn van een orthopedisch chirurg, dan kan de huisarts gevraagd worden te verwijzen naar een orthopedisch voet- en enkelspecialist waar Podozorg goede ervaringen mee heeft. Zo kan de (register) podoloog u altijd doorverwijzen naar de juiste zorgverlener.

 • Hoge kwaliteit hulpmiddelen

  Podozorg praktijken leveren therapiezolen van de beste kwaliteit, duurzaam en lichtgewicht. De zolen blijven goed steun geven aan de voet, ook als ze zwaar belast worden. Ze zijn gemaakt om lang mee te gaan.

Jelle Eijzenga Fysiotherapie

Een vak voor elk fysiek ongemak

Fysiotherapiepraktijk Jelle Eijzenga biedt u verschillende specialisaties. Van sportfysiotherapie tot bedrijfsfysiotherapie en van beweegprogramma's tot sportspecifieke conditietesten.

Onze specialisaties