Lichamelijke Fitheidstesten en sport/trainingsadvies

Lichamelijke Fitheidstesten Lichamelijke Fitheidstesten

Aan lichamelijke fitheid zijn een vijftal verschillende aspecten te onderscheiden: spierkracht, snelheid, uithoudingsvermogen, coördinatie en lenigheid. Naarmate de fysieke fitheid groter is, zal iemand beter in staat zijn om fysieke (sport)prestaties te kunnen leveren.

Om in kaart te brengen hoe fit iemand is, kun je gebruik maken van fitheidstesten. Dergelijke fitheidstesten kunnen inzicht geven in de mate van fitheid en veranderingen daarin, ten gevolge van geadviseerde veranderingen in voedings-, sport- en leefgewoonten.

Verschillende fitheidstesten

  • Basis- fitheidstest op gezondheidsbasis

    Hierbij kunt u denken aan testen voor het samenstellen van uw lichaamssamenstelling (lengte, gewicht, vetpercentage), bloeddruk, bloedsuikerspiegel en een basis conditietest (fietsen of lopen).

  • Sportspecifieke fitheidstesten

    Afhankelijk van het niveau en soort sport kunnen een aantal testen gedaan worden om te kijken hoe fit iemand is voor zijn sport. Op basis van de identificatie van zwakke onderdelen kan een gericht en individueel trainingsadvies worden gegeven.

Aanmelden voor onze sport- en beweegprogramma's?

Wanneer u geïnteresseerd bent voor deelname aan een beweegprogramma, dan kunt u contact met ons opnemen. Wij adviseren u graag met betrekking tot uw specifieke situatie.

Neem contact op