Jelle Eijzenga

IMG_4463.JPG

Samen met mijn vrouw Ellen ben ik eigenaar van Fysio Eijzenga.

We maken ons sterk voor een sociaal betrokken praktijk, waarbij dienstbaarheid en gastvrijheid hoog in het vaandel staan. Door de veranderingen in de zorg en de toename van het aantal patiënten hebben we zowel in 2003 als 2009 de praktijk nogmaals verbouwd en vergroot. Vanaf maart 2015 zijn we een aantal dependances gestart. Naast Berltsum bent u ook van harte welkom bij Fysio Eijzenga in Dronryp, Tzummarum en Minnertsga. Sinds november 2020 hebben we een nieuwe locatie geopend aan it Koartlân te Berltsum. Naast fysiotherapie en revalidatie hebben we hier 800 vierkante meter waar alle mogelijkheden tot fitness, groepslessen, kidslessen e.d. mogelijk zijn.

Na het Atheneum heb ik in 1986 de studie fysiotherapie afgerond in Leeuwarden. Daarna heb ik een aantal jaren gewerkt in het Zwarte Woud in Duitsland, in twee particuliere praktijken, in Lörrach en Baiersbronn. In 1990 ben ik mijn eigen fysiotherapiepraktijk begonnen aan de Tichelersdyk in Berltsum. In 1998 hebben wij een nieuwe praktijk gebouwd op de huidige locatie aan de Prommehôf.

jelle@eijzenga.nl

Bewegen is goed. Goed bewegen is beter!

Specialisaties

Na de opleiding fysiotherapie heb ik mij verder gespecialiseerd in:

  • Basisopleiding Echografie Post HBO. In juni 2020 met deze opleiding gestart bij Enraf Nonius en eind 2020 heb ik deze afgerond.
  • Radiale shockwavetherapie. In maart 2020 heb ik deze opleiding gevolgd bij Enraf Nonius.
  • Sinds maart 2019 ben ik master extended scope therapeut, dit wil zeggen dat ik werkzaam kan zijn in de anderhalve lijnszorg, een plek tussen de fysiotherapeut en de huisarts/specialist in. Op deze manier kunnen wij patiënten sneller en gerichter helpen of doorverwijzen.
  • Dry needling. In 2011 heb ik de opleiding Dry needling Systems gevolgd. In 2012 de specialisatie hoofd- , hals- en nekgebied.
  • Medical Taping. In 2008 heb ik deze opleiding gevolgd. In 2016 gevolgd door een updating.
  • Sportfysiotherapie. In 2001 heb ik de opleiding tot Allround sportfysiotherapeut (NVFS) afgerond.
  • Mobilisatie van het zenuwstelsel. In 1997 deze opleiding gevolgd bij het Neuro Orthopedic Institute Europe.
  • Craniosacraal therapie. In 1995 deze opleiding gevolgd bij Upledger Institute Europe.
  • Blockpoint Relock methode. In 1988 heb ik deze opleiding afgerond.

Passie / activiteiten

Mijn grote passie is het typisch Friese kaatsspel. Al meer dan 25 jaar behandel en begeleid ik kaatsers van de jeugd tot het hoogste niveau. In opdracht van de KNKB (Koninklijke Nederlandse Kaatsbond) schrijf ik regelmatig artikelen in het kaatsblad KEATS, en geef lezingen op medisch gebied aan de opleiding tot kaatstrainer. Daarnaast ben ik sinds begin 2019 bondsfysiotherapeut van de KNKB.

De medische verzorging/trainingen van zowel Sportclub Berlikum als VV Minnertsga worden geheel door onze praktijk verzorgd.

Ik ben actief als bestuurslid (secretaris) van de Friese Coöperatie Fysiotherapie. In april 2019 werd de Friese Coöperatie Fysiotherapie (FCF) opgericht als opvolger van de vereniging voor pluspraktijken Friesland. De pluspraktijken in Friesland zijn alle 24 fysiotherapiepraktijken die voldoen aan de hoogste kwaliteitseisen van de zorgverzekeraars. Door het omzetten van de vereniging naar een coöperatie zijn de fysiotherapiepraktijken beter in staat om gezamenlijk nieuwe producten en diensten op het gebied van preventie en behandelingen aan te bieden.

BIG-register: 29033538704

Jelle Eijzenga Fysiotherapie

Een vak voor elk fysiek ongemak

Fysiotherapiepraktijk Jelle Eijzenga biedt u verschillende specialisaties. Van sportfysiotherapie tot bedrijfsfysiotherapie en van beweegprogramma's tot sportspecifieke conditietesten.

Onze specialisaties