Fysiotherapie behandeling

mm.jpg

Een fysiotherapeut richt zich met zijn behandeling op het bewegend functioneren van de mens, d.w.z. dat in principe alle stoornissen aan het bewegingsapparaat behandeld kunnen worden.

Het bewegingsapparaat bestaat uit gewrichten met daar rondom kapsel, spieren, pezen, banden enz. Maar ook als de aansturing van het bewegingsapparaat via het zenuwstelsel aangedaan is kan de fysiotherapeut behandelen.

Doel van de fysiotherapie behandeling

Het doel van de fysiotherapie behandeling kan zijn:

  • pijnvermindering
  • spierversterking
  • spierontspanning of –verlenging
  • coördinatieverbetering
  • enz.

De fysiotherapeut kan hiervoor gebruik maken van oefentherapie, massage of fysische technieken (gebruik van apparatuur).

Bij de fysische technieken wordt gebruik gemaakt van electrische-, geluids- of lichtprikkels. Daarnaast kan de fysiotherapeut gebruik maken van warmte of koude prikkels.

Therapeutisch behandelen, maar ook preventie

Het doel van de behandeling is in principe therapeutisch, dat wil zeggen: de fysiotherapeut probeert de patiënt beter te maken, maar daarnaast kan de therapie ook preventief zijn, dat wil zeggen: je probeert herhalingen van de aandoening te voorkomen. Ook is het mogelijk dat de klachten niet meer kunnen verbeteren. Dan richt de fysiotherapeutische behandeling zich vooral op het minimaliseren van de klachten en het zo optimaal en comfortabel functioneren.

Meer weten of een afspraak maken?

Ben u geïnteresseerd in één van onze specialisaties of heeft u nog vragen over een behandeling? Neem contact met ons op! Wij adviseren u graag met betrekking tot uw specifieke situatie.

Neem contact op