Ina Elving bekkenfysiotherapie lokatie Dronryp

Bekkenfysiotherapie, een goed plan! Bekkenfysiotherapie is een specialisatie binnen de fysiotherapie. Onze kennis en vaardigheden richten zich op problemen in het gehele gebied van bekken, buik, bekkenbodem en lage rug. Mijn specialisatie is kinderbekkenfysiotherapie !

In 1987 ben ik afgestudeerd als fysiotherapeut en sinds 1993 ben ik me gaan specialiseren in de bekkenfysiotherapie. De ontwikkeling gaat nog steeds verder en dat vind ik ook het mooie aan het vak.

Het vraagt niet alleen technische vaardigheden, maar ook om een vertrouwelijke benadering.

Mijn specifieke interesse is de ontlastingsproblematiek en de bekkenbodemproblematiek bij mannen alsmede de kinderbekkenfysiotherapie, na de opleiding tot bekkenfysiotherapeut heb ik nog een specifieke opleiding gevolgd voor het kinderbekken.

Ik merk in de praktijk dat mensen vaak lang met klachten rondlopen waardoor een behandeling langer duurt dan noodzakelijk is of zelfs een operatie nodig is. Voor de toekomst zou ik graag meer de bekkenproblematiek in een eerder stadium willen behandelen.

Sinds 2011 is er een netwerk opgericht voor kinderbekkenfysiotherapeuten. Ik heb zitting in het bestuur van de landelijke commissie.

Sinds januari 2012 heb ik een eigen praktijk voorheen was ik mede-eigenaar van Spectrum Leeuwarden. Ik heb het deel bekkenfysiotherapie eruit gehaald om me volledig hierop te richten samen met Wilma Veenstra en Naomi Sirag, hier is Bekkenpuls uit ontstaan.

Kinderen

Kinderbekkenfysiotherapie (als zindelijk worden niet vanzelf gaat)

Een groot verschil tussen de bekkenfysiotherapie bij volwassenen en bij kinderen is dat je als therapeut niet alleen met het kind te maken hebt maar ook met de ouder(s) of verzorgers(s). Beide hebben een probleem.

Het kind staat centraal in de therapie. De positieve ondersteuning van de ouder(s) of verzorger( s) is van groot belang, zindelijk worden gaat niet altijd vanzelf. Door verschillende oorzaken kan dit bij kinderen moeizamer verlopen. Zowel het poepen als het plassen kunnen dan veel spanningen geven bij de kinderen en bij de ouders.

Verschillende oorzaken kunnen hier een rol spelen:

te vroeg gestarte zindelijkheidstraining
terugkerende blaasontsteking
onnodig ophoudgedrag
obstipatie
niet willen stoppen met spelen om naar het toilet te gaan

Kinderen hebben net als volwassenen een bekkenbodem, de bekkenbodemspier speelt een rol bij het poepen en het plassen. Kinderen zijn zich niet bewust van deze spieren. Juist de ontspanning is van groot belang.

Veel kinderen van 4-10 jaar hebben wel eens natte plekken of poepvlekken in hun onderbroek. Sommige kinderen plassen 's nachts nog in bed. Veel kinderen schamen zich hiervoor en durven het niet aan hun vriendjes te vertellen. Het slapen bij anderen of meegaan op schoolkamp kan een probleem geven, soms worden kinderen gepest omdat ze 'het' nog in de broek doen. Als je hier last van hebt dan kun je er wat aan gaan doen.

big.nr. : 69033550904

info@bekkenpuls.nl of http://bekkenpuls.nl

 

 

 

Jelle Eijzenga Fysiotherapie

Een vak voor elk fysiek ongemak

Fysiotherapiepraktijk Jelle Eijzenga biedt u verschillende specialisaties. Van sportfysiotherapie tot bedrijfsfysiotherapie en van beweegprogramma's tot sportspecifieke conditietesten.

Onze specialisaties