Marije Wiegersma - Kinderfysiotherapeut

In 2017 ben ik afgestudeerd als algemeen fysiotherapeut. Toen wist ik al dat mijn passie ligt bij het werken met kinderen en was dus het volgen van de master kinderfysiotherapie een logische vervolgstap.

Ik ben al gauw volledig gaan werken als kinderfysiotherapeut en in 2022 heb ik de studie afgerond. Elk kind is uniek en daardoor is het elke keer weer een uitdaging om een passend behandelplan op te stellen welke aansluit op de belevingswereld van het kind. Samen met het kind, binnen zijn/haar grenzen, toewerken naar een positief resultaat is waar ik naar streef!

Ik heb mij tevens gespecialiseerd als reflexintegratietherapeut. Elk kind wordt geboren met een aantal primitieve reflexen. Deze hebben ze nodig om in de eerste levensfase te overleven. Naarmate het kind ouder wordt en steeds bewuster zal gaan bewegen zullen de reflexen integreren en uitdoven.

Het kan soms zo zijn dat primitieve reflexen door verschillende oorzaken nog aanwezig blijven. Omdat ons lichaam overleven altijd voorrang zal geven kan het kind dit lichamelijk merken op zowel fysiek als mentaal gebied. Het kost veel energie deze aanwezige reflexen te onderdrukken waardoor er minder ruimte is voor de algehele ontwikkeling.

Het goed laten integreren van de reflexen is dus ontzettend belangrijk, hierdoor wordt een goed fundament gelegd voor de ontwikkeling van het kind!”

Jelle Eijzenga Fysiotherapie

Een vak voor elk fysiek ongemak

Fysiotherapiepraktijk Jelle Eijzenga biedt u verschillende specialisaties. Van sportfysiotherapie tot bedrijfsfysiotherapie en van beweegprogramma's tot sportspecifieke conditietesten.

Onze specialisaties