Blockpoint Relock methode

unsplash_a9pFSC8dTlo.jpg

De blockpoint relock methode is een specialisatie binnen de fysiotherapie waarbij het gehele lichaam centimeter voor centimeter wordt onderzocht en gelijktijdig behandeld.

De blockpoint relock methode is ontwikkeld door J.C. Boschma en omvat de werkzaamste handgrepen zoals die worden toegepast in de klassieke massage, bindweefselmassage, acupressuur, manuele acupunctuur, bewegingstherapie, manuele therapie, ontspanningstherapie en chiropraxie.

Blockpoint relock methode en behandeling

Door de behandeling met de Blockpoint Relock methode doorbreekt de fysiotherapeut de vicieuze cirkel van klachten die worden veroorzaakt door viscerale, somatische, neurogene en psychogene factoren.

Bij de Blockpoint Relock methode houdt de fysiotherapeut rekening met de verschillende componenten van pijn- of klachtengewaarwording. Het geheim van de Blockpoint Relock methode zit hem in het bewegend rekken van de weke delen van het lichaam.​

Blockpoint relock methode en Dry needling

Een extra mogelijkheid voor het behandelen van patiënten is een combinatie van de rekkingstechnieken uit de Blockpoint Relock methode in combinatie met dry needling.

Een extra mogelijkheid voor het behandelen van patiënten is een combinatie van de rekkingstechnieken uit de Blockpoint Relock methode in combinatie met dry needling.

Bij de combinatie van de Blockpoint relockmethode met dry needling wordt ook de naald in het triggerpoint gestoken, maar nu beweegt de patiënt zelf met behulp van de rekkingstechnieken de naald in het weefsel. Hierdoor kan een nog snellere pijndemping worden bewerkstelligd.

Meer weten of een afspraak maken?

Ben u geïnteresseerd in één van onze specialisaties of heeft u nog vragen over een behandeling? Neem contact met ons op! Wij adviseren u graag met betrekking tot uw specifieke situatie.

Neem contact op