Medical taping

Medical taping Medical taping

Medical taping is de verzamelnaam van het tapen met de felle gekleurde, elastische tape, welke je vooral in de (top)sportwereld veel tegenkomt. Medical taping komt oorspronkelijk uit Japan en is in de jaren ’70 van de vorige eeuw ontwikkeld.

In tegenstelling tot de stugge witte tape, die bedoeld was om de bewegingsvrijheid van een spier of een gewricht te beperken, is de elastische Medical tape juist bedoeld om gekwetste spieren en gewrichten te ondersteunen, zonder dat daarbij de bewegingsvrijheid verloren gaat.

Medical taping en blessures

Medical taping kun je toepassen bij veel spier- en gewrichtsklachten. Vooral bij sportblessures wordt hier veel gebruik van gemaakt. Door medical taping kun je op (aangepast) niveau blijven sporten. Door medical taping kun je de spanning in de spieren af laten nemen of juist verhogen. Ook wordt het gebruikt voor pijndemping, zwelling reductie en houdingscorrectie.

Medical tape kan gemiddeld 4-5 dagen blijven zitten, afhankelijk van de mate waarin je het lichaam belast. Hoe intensiever je je lichaam gebruikt des te sneller gaat de effectiviteit verloren.

Met medical tape kun je sporten, douchen en zelfs zwemmen.

Voor het aanbrengen van de medical tape is wel een gedegen anatomische kennis nodig. Als de medical tape niet op de juiste manier en op de juiste plek wordt aangebracht, verminderd de effectiviteit, of kan zelfs averechts gaan werken.

Meer weten of een afspraak maken?

Ben u geïnteresseerd in één van onze specialisaties of heeft u nog vragen over een behandeling? Neem contact met ons op! Wij adviseren u graag met betrekking tot uw specifieke situatie.

Neem contact op