Medical taping bij hooikoortsklachten

Medical taping bij hooikoortsklachten Medical taping bij hooikoortsklachten

Ruim 4 miljoen Nederlanders hebben last van hooikoorts; circa 20% van de bevolking. Meestal beginnen de klachten in het voorjaar door het stuifmeel van bomen, grassen en planten.

Het menselijk lichaam vormt automatisch antistoffen tegen stuifmeel, maar bij mensen met hooikoortsklachten reageert het lichaam heel heftig. Er is sprake van een soort overreactie van het afweermechanisme. Histamine komt vrij in het lichaam en dit veroorzaakt de allergische reacties die kenmerkend zijn bij hooikoorts zoals;

  • loopneus
  • jeukende ogen en verhemelte
  • niesbuien, hoesten
  • benauwdheid
  • koortsig gevoel

Hoe werkt medical taping bij hooikoorts?

CureTape bevat geen medicinale toevoegingen, toch blijkt uit twee inventarisaties dat, door medical taping toe te passen bij hooikoortsklachten, 84% verlichting van de klachten wordt ervaren.


Wat kan de therapeut voor je doen?

De therapeuten in onze praktijk zijn speciaal opgeleid om het medical taping concept goed te kunnen toepassen. Uit de praktijk is gebleken dat ook bij hooikoortsklachten deze tapemethode effectief kan zijnen dat de therapeut je daarvoor kan behandelen.

Hoe vaak tapen?

Uit de twee pilots is gebleken dat na een eerste keer tapen al direct een positief effect merkbaar is. Door een tweede tape na een week nogmaals toe te passen is gebleken dat de klachten verder afnemen. Geadviseerd wordt de tape minimaal vijf dagen te laten zitten en na een week de volgende tape aan te brengen. Kijk ook eens op www.fysiotape.nl/hooikoorts.

Meer weten of een afspraak maken?

Ben u geïnteresseerd in één van onze specialisaties of heeft u nog vragen over een behandeling? Neem contact met ons op! Wij adviseren u graag met betrekking tot uw specifieke situatie.

Neem contact op