PNE (Percutane Naald Electrolyse)

Percutane (naald) electrolyse is een betrekkelijk nieuwe behandelmethode die sinds dit jaar wordt uitgevoerd bij Fysio Eijzenga. De therapie is vooral geschikt bij peesontstekingen, zoals de Achillespees, kniepees, tennis- en golfersarm en peesontstekingen in de schouder. Ook peesplaatontstekingen onder de hiel (hielspoor) zijn zeer goed te behandelen.

Met behulp van Echografiebeelden wordt een naald (dry needling) precies op de plek ingebracht waar de beschadiging en ontsteking van het peesweefsel is. Vervolgens wordt er gedurende 3 x3 seconden een kleine galvanische stroom via de naald naar binnen gebracht. Hierdoor ontstaat er lokaal een electrolytisch effect dat verschillende ontstekingsreacties veroorzaakt wat nodig is voor het aanmaken van nieuw en gezond weefsel.

Na 3 behandelingen treedt er al een merkbare verbetering van de klachten op. Vooral ook bij chronisch peesaandoeningen kan deze therapie zeer succesvol zijn. Uiteraard in combinatie met de andere fysiotherapievormen, zoals rekken en (kracht)trainen van de spieren van deze pezen.

Meer weten of een afspraak maken?

Ben u geïnteresseerd in één van onze specialisaties of heeft u nog vragen over een behandeling? Neem contact met ons op! Wij adviseren u graag met betrekking tot uw specifieke situatie.

Neem contact op