Fysiotherapie bij reumatische aandoeningen en artrose

Als u reumatische aandoeningen en artrose hebt, brengt dit vaak pijn, stijfheid en vermoeidheid met zich mee. Dit maakt het dagelijks bewegen moeilijk. De fysiotherapeut kan samen met u en de arts zorgen dat u weer makkelijker beweegt.

De reuma gaat niet meer weg, ‘u moet hiermee leren leven’, maar de gevolgen van reuma zoals een verminderde spierkracht, een schouder die niet soepel beweegt of een veranderd looppatroon kunnen wel behandeld worden door de fysiotherapeut.

Reuma behandelen

De fysiotherapeut zal afhankelijk van uw klacht(en) en zijn onderzoek bepalen waar het accent van de behandeling komt te liggen zodat u uw dagelijks leven weer op kunt pakken of voortzetten binnen uw nieuwe grenzen en mogelijkheden.

De fysiotherapeut begeleidt u bij het:

  • “behandelen” van stijve gewrichten
  • verbeteren of in stand houden van het bewegend functioneren, zoals kracht en coördinatie, uithoudingsvermogen
  • voorkomen van nieuwe klachten en adviseert u over de juiste manier bewegen, eventueel met hulpmiddel
  • leren leven met een beperking
  • weer aan het werk te gaan
  • actief bewegen ter onderhoud conditie

Ook instroming is mogelijk binnen onze beweeggroepen oefenen in oefenzaal, fitness en Nordic Walking.

Onze praktijk biedt een fysiotherapeut, geschoold in reumatische aandoeningen en zij participeert in het Reuma en artrose netwerk Friesland.

Meer weten of een afspraak maken?

Ben u geïnteresseerd in één van onze specialisaties of heeft u nog vragen over een behandeling? Neem contact met ons op! Wij adviseren u graag met betrekking tot uw specifieke situatie.

Neem contact op