Shockwave therapie

IMG-20200621-WA0000.jpg

Wat is shockwave therapie ? Shockwave therapie is een onderzoek- en behandelmethode, waarmee je met behulp van een shockwave apparaat hoog energetische golven op de pijnlijke plek het lichaam in stuurt.

Hoe werkt shockwave therapie in een fysiotherapiepraktijk ? 

Wanneer iemand een blessure heeft door acute of chronische overbelasting ontstaat er een schade (ontsteking) in het lichaam. Onder normale omstandigheden zal het lichaam zelf proberen om deze schade te herstellen. We noemen dit een ontstekingsreactie. Zo’n ontstekingsreactie is vaak zichtbaar en voelbaar door pijn, zwelling, bewegingsbeperking, en soms door roodheid en warmte.

Met behulp van fysiotherapie probeer je dit normale genezingsproces te stimuleren en te versnellen

Shockwave therapie is een extra hulpmiddel voor de fysiotherapeut. Met behulp van shockwavetherapie worden er schokgolven met een behandelkop afgegeven. Deze golven verplaatsen zich door het lichaam naar de aangedane plek. Hier wordt de energie opgenomen in het weefsel. Het lichaam reageert hierop door verschillende herstel stimulerende stoffen vrij te maken. Naast het stimuleren van het herstel wordt ook de doorbloeding van het weefsel aangezet. Hierdoor zal er een snellere genezing optreden.

Toepassen van shockwave

Ook onze praktijk beschikt over een shockwave apparaat. Al onze therapeuten zijn opgeleid voor het toedienen van deze behandelvorm.

Meer weten of een afspraak maken?

Ben u geïnteresseerd in één van onze specialisaties of heeft u nog vragen over een behandeling? Neem contact met ons op! Wij adviseren u graag met betrekking tot uw specifieke situatie.

Neem contact op