Visolie eqology

image0.jpeg

Door onze westerse leef- en voedingsstijl is de balans verstoord geraakt. De balans tussen bijvoorbeeld werken en rust moet in balans zijn, evenals de balans tussen werken en privé.

Zo moet ook de balans in onze voeding in evenwicht zijn. De balans in de verhoudingen tussen suikers, vetzuren en eiwitten, maar ook de balans tussen de verschillende vetzuren onderling.

Omega 6 en omega 3

Omega 6 en omega 3 zijn twee vetzuren die van invloed zijn op ontstekingsreacties in ons lichaam. Een ontstekingsreactie is een normale lichamelijke reactie op een schade{ bijvoorbeeld een blessure) in ons lichaam, die er voor zorgt dat ons lichaam zich kan herstellen van de schade.

In eerste instantie moet een ontstekingsreactie worden opgewekt door omega 6, daarna moet de ontsteking weer geremd worden door omega 3. Deze beide vetzuren moeten met elkaar in balans zijn, maar in de moderne voeding is deze balans verstoord, er is te veel omega 6 en te weinig omega 3 in onze voeding, waardoor er te veel ontstekingen in ons lichaam zijn.

Door middel van het innemen van extra omega 3 als een voedingssupplement kun je de balans tussen omega 6 en omega 3 weer hertstellen. Door de verstoorde balans nemen bovendien de kans op ziektes als Diabetes mellitus type II en hart- en vaatziektes toe.

Omega 3 sporten

Als sporter is je voeding uiteraard van belang, om voldoende energie binnen te krijgen. Hiervoor is Omega 3 een belangrijk vetzuur welke je nodig hebt in je voeding om goed te kunnen presteren. Voordelen welke je kent met Omega 3 zijn:

  • Conditie van spieren, botten en gewrichten te behouden
  • Je hart te ondersteunen
  • Voldoende energie te hebben
  • Concentratie – en uithoudingsvermogen op peil te houden
  • Sterk immuunsysteem
  • Hormoonbalans
  • Betere opname vitamines/mineralen
  • Beter spierherstel
  • Betere slaap

Omega 3 vetverlies

Omega 3 bevordert het verlies van lichaamsvet. Dit vetzuur activeert namelijk de vetverbrandingsgenen. Hierdoor heeft het een positief effect om op gezond gewicht te blijven en bij het afvallen. Daarnaast gaat Omega 3 tegen dat er teveel vet wordt opgeslagen in de cellen.

Meten is weten

Doormiddel van een ratiotest kan er een inzichtelijk beeld worden gegeven hoe mensen hun verhouding is tussen Omega 3 & Omega 6. Voor een gezonde balans wil je een verhouding hebben van 3:1. Helaas door ons Westerse voedingsstijl zitten wij op verstoorde balans van gemiddeld 20:1 of hoger.

Na de eerste test wordt in de vijfde maand een nieuwe test gedaan om de vooruitgang in kaart te brengen. Door het meten krijgen mensen inzichtelijk wat hun balans is en waar aan dient te worden gewerkt.

Meer weten of een afspraak maken?

Ben u geïnteresseerd in één van onze specialisaties of heeft u nog vragen over een behandeling? Neem contact met ons op! Wij adviseren u graag met betrekking tot uw specifieke situatie.

Neem contact op