Lezing in het kaatsmuseum

Geplaatst op 28 mei 2019

Fysio Eijzenga uit Berltsum organiseert, in samenwerking met het Kaatsmuseum in Frjentsjer, op woensdag 12 juni de lezing Kaatsen in de Eerste Wereldoorlog door Kees Bangma.

De lezing vindt plaats in het mekka van het kaatsen, Frjentsjer. Kees Bangma is een van de auteurs van het veelgeprezen en recent verschenen Ver van het front? Friesland en de Friezen in de Eerste Wereldoorlog. Graag neemt hij u deze avond mee naar het kaatsen in de Eerste Wereldoorlog, met aandacht voor de vraag: hoe kan een Belg in 1917 koning worden van de PC? Niet alleen aandacht voor kaatskoning August van Lierde, ook wordt ingegaan over de vaak zeer persoonlijke oorlogsverhalen uit de omgeving van onder andere Frjentstjer en Berltsum, de komst van Franse en Belgische vluchtelingen en de impact van de langdurige mobilisatie.

 

Achtergrond

Fysio Eijzenga organiseert een aantal lezingen per jaar. Afgelopen jaar werden lezingen gegeven door sterkste man Wout Zijlstra, orthopedisch chirurg dr. Bas de Hartog en een preventieadviseur van De Friesland.

 

Algemene informatie

Datum: woensdag 12 juni

Aanvang lezing: 20.00 uur, koffie en thee vanaf 19.30 uur

Locatie: Kaatsmuseum, Voorstraat 76 in Franeker

Entree: gratis

Aanmelding via info@eijzenga.nl

Terug naar overzicht