Gezondheidsmarkt

Geplaatst op 8 september 2019

Drievoudig PC-koningin Ilse Tuinenga opent gezondheidsmarkt vitale vijftig+ Berltsum

nieuw.jpg

Maandag 30 september 2019 opent viervoudig PC-winnares en drievoudig PC-koningin Ilse Tuinenga de gezondheidsmarkt in Berltsum. De markt vindt van 15.00 – 17.00 uur plaats in de gymzaal te Berltsum, S. Lautenbachstrjitte 1.

Huisartsen Comello en Bosma zijn aanwezig, evenals de promotiebus van het Hulpmiddelen Centrum. Er zijn legio acties zoals een parcours voor scootmobiels en het spelen van Dobbelfit.

Organisator Fysio Eijzenga wil op deze manier de start van de week van de valpreventie onder de aandacht brengen, evenals de succesvolle projecten Fit op freed en Lekker in je vel. Iedereen vanaf 50 jaar is van harte welkom, jonger mag natuurlijk ook.

 

In de gezellig ingerichte sportzaal zijn diverse deelnemers aanwezig om de âlderein in beweging te krijgen, onder het motto De beste beweging is de volgende beweging.

 

Fysio Eijzenga geeft een presentatie over Hup, in de benen, waarin tips worden gegeven – stevige schoenen, spieren aanspannen, opstaan zonder handen, maak je huis veilig – om langer fit, vitaal én zelfstandig te blijven.

Daarnaast spelen we Dobbelfit, een speciaal door Fysio Eijzenga aangeschaft spel. Het spel maakt ouderen op een leuke manier bewust dat ze veel kunnen doen om de kans op een val te verkleinen. Ze leren over bewegen, medicijngebruik, voeding/vitamine D. Er wordt actief gewerkt aan balans en spierkracht.

 

Deelnemers:

De lokale Poiesz is aanwezig met gezond eten en de Lekker in je vel smoothie.

Fysiotherapeuten Anna Hester Slob en Andries Veenstra spelen met de ouderen het Dobbel je fit spel

René Comello, apotheekhoudend huisarts Berltsum

Esther Bosma, huisarts Berltsum

Grietje van der Sluis, voedings- & dieetadvies

Boukje Dijkman, hersengymnastiek

Podozorg Berltsum/Oentsjerk Harrie Moerings, ‘Uw voeten, onze zorg’

Salverda Logopedie

Promotie bus Hulpmiddelen Centrum met advies op maat, zelf testen, een rollatorcheck & scootmobiel parcours

Fitness voor ouderen, fitnesstrainer (en PC-winnaar) Hylke Bruinsma

Lekker in je vel, fysiotherapeut Frank Harmens

 

Achtergrond

Volgens bronnen van VeiligheidNL hebben in 2017 naar schatting 102.000 mensen van 65 jaar en ouder een Spoed Eisende Hulp-afdeling bezocht na een privé-valongeval. Dat zijn maar liefst 280 ouderen per dag, iedere 5 minuten! Reden genoeg voor onze praktijk om door middel van deze markt de Week van de valpreventie extra onder de aandacht te brengen. Meer informatie is te lezen op https://www.veiligheid.nl/valpreventie. Vorig jaar was Fysio Eijzenga winnaar van de landelijke Valpreventie Award 2018.

 

Vier vrijwilligers uit het dorp helpen de organisatie met koffie en/of thee.

 

__________________________________________________________________________

Voor vragen kunt u contact opnemen met Fysio Eijzenga op 0518 46 16 38 of info@eijzenga.nl. Graag tot maandag 30 september, in de gymzaal van Berltsum.

Terug naar overzicht