Marco Vrij ambassadeur bij hardloopevenement Team Eijzenga voor Spieren voor Spieren

Geplaatst op 20 april 2022

Na het succes van de sponsorloop voor KiKa van vorige zomer wordt er dit jaar door Team Eijzenga opnieuw een sponsorloop georganiseerd. Op zaterdag 9 juli is ‘Spieren voor Spieren’ het goede doel waar geld voor wordt opgehaald. Evenals tijdens de vorige editie wordt er maar liefst 85 kilometer hardgelopen over het tijdsbestek van zeventien uren. Naast deze dubbele marathon is het afstandenpakket uitgebreid met 5, 10, 21 en 42 kilometer. Deze afstanden kunnen worden gewandeld en hardgelopen. Ook is er een wandeltocht voor mensen met een beperking. Dit alles om mensen te activeren voor het goede doel.

Ambassadeur

De twaalfjarige Marco Vrij is ambassadeur van het evenement. Marco zit in groep 8 van CBS De Fûgelsang en lijdt aan de ongeneselijke spierziekte Sepn-1. Hierdoor groeien zijn spieren minder snel en heeft hij de helft minder spierkracht dan andere kinderen van zijn leeftijd. Enkele organen zoals zijn longen doen het voor de helft en de ‘botdichtheid’ is ook minder. Omdat fysiek contact en een actie als hardlopen niet mogelijk is, kan Marco zijn favoriete sport voetbal niet meer beoefenen. Het allerliefste zou Marco samen met zijn vrienden vrijuit spelen en sporten, maar dit wordt door zijn spierziekte onmogelijk gemaakt. Ondanks zijn spierziekte blijft Marco positief en actief, hij sport zelfs twee keer in de week bij Team Eijzenga! Met trainer Hans Hoogsteen doet hij meerdere oefeningen om in beweging te blijven. Ook met de gymnastieklessen doet Marco mee waar hij kan.

Spieren voor spieren

In Nederland zijn er 20.000 kinderen met een zeldzame spierziekte. Spieren voor Spieren heeft als missie om alle spierziekten bij kinderen te verslaan. Met sportieve acties, evenementen én met de inzet van topsport- en kind ambassadeurs wordt zoveel mogelijk geld opgehaald. Dit geld wordt besteed aan wetenschappelijk onderzoek, snelle diagnose, de beste behandeling en innovatieve zorg. Ook worden er leuke activiteiten georganiseerd voor kinderen die evenals Marco aan een zeldzame spierziekte lijden.

Op It Koartlân zullen er op 9 juli weer volop activiteiten zijn. Houd de kanalen van Team Eijzenga in de gaten voor informatie rondom de sponsering en het evenement. Zie jij het zitten om de uitdaging aan te gaan om één van de afstanden hard te lopen voor het goede doel? Meld je dan aan via info@teameijzenga.nl

Terug naar overzicht