Beweegprogramma voor mensen met Obesitas (overgewicht)

Beweegprogramma voor mensen met Obesitas Beweegprogramma voor mensen met Obesitas

Obesitas wordt ook wel zwaarlijvigheid genoemd. Het houdt in dat je ernstig overgewicht hebt. Je bent zo zwaar, dat je gewicht een nadelige invloed heeft op je gezondheid.

Dat is het geval als je Body Mass Index (BMI) hoger is dan 30. De Body Mass Index is algemeen geaccepteerd als maat voor overgewicht. Bij een BMI van 25+ heeft u overgewicht. Wanneer uw BMI hoger is dan 30 spreken we van obesitas.

Obesitas ontstaat door een verstoorde energiebalans. Dat betekent dat je door eten en drinken meer calorieën inneemt dan je verbruikt. Als je dat lange tijd volhoudt, worden de overbodige calorieën omgezet in vetweefsel en ontstaat er op den duur (ernstig) overgewicht.
Maar obesitas is niet alleen het gevolg van te veel eten en te weinig bewegen. Het al dan niet ontwikkelen van overgewicht is door een groot deel erfelijk bepaald. Ook kan het veroorzaakt worden door stofwisselingsziekten zoals een te traag werkende schildklier.

Ik heb nu een gezonder eetpatroon en een betere conditie

 • Wat kan je er aan doen?

  Wanneer iemand wat aan de BMI wil of moet doen, is het van belang de levensstijl te veranderen. De belangrijkste verandering gaat over de voedingsgewoonte en het beweegpatroon. Veel mensen kunnen goed afvallen maar vallen weer terug in oude gewoonten van verkeerd of te veel eten en te weinig bewegen. Het beheersen van het gewicht is voor mensen met obesitas een levenslange opgave en gaat vaak gepaard met frustratie.

 • Hoe ziet ons programma er uit?

  Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Fusce tempor finibus tristique. In efficitur magna sed pulvinar lacinia.

  Ons programma richt zich op het veranderen van de levensstijl bij mensen met obesitas.
  Het beweegprogramma duurt 3 maanden en we volgen u in totaal een jaar lang.
  U leert om te gaan met obesitas en uw gewicht te beheersen.
  Uw persoonlijke doelen worden in een intakegesprek geïnventariseerd. Aan de hand van uw persoonlijke doelen wordt een trainingsprogramma samengesteld.

  Gedurende 11 weken vinden er twee groepsbijeenkomsten per week plaats. Vervolgens is er een individuele coaching/testing bijeenkomst. Naast training ontvangt u informatie en educatie gericht op gezonde voeding (diëtiste) en gezond bewegen (Nederlandse Norm Gezond Bewegen) en is er de mogelijkheid voor ondersteuning van een fysiotherapeut en (sport)psycholoog.

 • Wat zijn de doelstellingen?

  Het terugdringen van lichamelijke klachten en anderzijds het gezond en goed gaan voelen. Door bewegen wordt inspannen weer gemakkelijker. Er ontstaat plezier in bewegen en sporten.
  Afname van klachten plus toename van beweeglijkheid en uithoudingsvermogen, geeft een betere kwaliteit van het leven.
  Ook zal de kans (nu en later) op het krijgen van serieuze/ernstige gezondheidsproblemen/ziekten hierdoor kleiner worden.

 • Wat levert het u op?
  • Een lager lichaamsgewicht
  • Een lagere BMI
  • Minder beperkingen in uw dagelijks functioneren
  • Een betere conditie
  • Meer plezier in bewegen
  • Meer energie
 • Wat kost het u?
  • Tijd vrijmaken om meer te gaan bewegen
  • Motivatie en doorzettingsvermogen

Gewicht beïnvloeden door gezonde leefstijl

Een gezonde leefstijl bereik je door elke dag voldoende te bewegen en regelmatig gezond te eten. Overgewicht geeft een verhoogde kans op: hart- en vaatziekten, diabetes type 2, hoge bloeddruk en afwijkingen in het beweegapparaat.

Uiteindelijk streven we naar het vasthouden van het bereikte resultaat: Een verandering van leefstijl, waar een verantwoorde voeding en meer tijd voor bewegen een plaats heeft veroverd.

Aanmelden voor onze sport- en beweegprogramma's?

Wanneer u geïnteresseerd bent voor deelname aan een beweegprogramma, dan kunt u contact met ons opnemen. Wij adviseren u graag met betrekking tot uw specifieke situatie.

Neem contact op